Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Ο ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ




Όταν η Όλιβ ρώτησε τον Πόλντο ποιος έφαγε όλα τα χάμπουργκερ αυτός απάντησε «μαζί τα φάγαμε».
Πώς γίνετε ρε κοιλαρά Πόλντο να τα φάγατε μαζί όταν η κακομοίρα η Όλιβ ζυγίζεται σε καντάρι και εσύ σε πλάστιγγα για γουρούνια;
Πώς απαιτείς σε τηλεοπτικές εκπομπές σεβασμό ,όταν εσύ δε σέβεσαι κανέναν και υβρίζεις τους πάντες χωρίς να ελέγχεσαι από κανέναν;
Αν πλήρωναν πρώτα οι πολιτικοί και μετά όλοι οι υπόλοιποι για τις μαλακίες που λένε και κάνουν φόρο 0,1% τώρα θα είχαμε το πλεόνασμα της Κίνας στην οικονομία μας και θα ήμασταν πολύ πιο σοβαροί.
Και μιας που το ‘φερε η κουβέντα για φόρους, παρακολούθησα τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στην ΕΤ3, να λέει με ικανοποίηση ότι καταφέραμε να αυξήσουμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ μόνο 5% για τους συμπολίτες μας, ενώ οι τεχνοκράτες μας ζητούσαν αυξήσεις 40% . Βέβαια του «διέφυγε» ν’ αναφέρει ότι στη χαμηλή κατανάλωση (συνταξιούχοι, ζευγάρια, άνθρωποι μόνοι) οι αυξήσεις είναι 13,7%, στη μεσαία κατανάλωση (οικογένειες εργαζόμενων με παιδιά) οι αυξήσεις είναι 3% περίπου και στην υψηλή κατανάλωση (βίλες με κήπους ,πισίνες, τζακούζι, κρυφούς φωτισμούς) κάνουν μείωση 13,8%.
Όσο για το κοινωνικό τιμολόγιο αν το μελετήσετε θα καταλάβετε ότι πρόκειται για κάλπικη λίρα. Κύριε Μανιάτη να σας θυμίσω τι άλλο έχετε καταφέρει με την κυβέρνησή σας για τους συμπολίτες σας.
Καταφέρατε ν’ αυξήσετε το ΦΠΑ σε 23%, την ανεργία στο 12% με πρόβλεψη να φτάσει 16-20% στα επόμενα χρόνια, την τιμή των αγαθών κατά 30% από τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και την ύφεση στο 5%.
Η αλήθεια είναι ότι έχετε καταφέρει και μειώσεις για τους συμπολίτες σας.
Η σημαντικότερη είναι το πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων στο βωμό της σωτηρίας της πατρίδας.Δε λέω , αναγνωρίζεται ότι οι πολίτες κάνουν θυσίες για την πατρίδα, όπως αναγνωρίζεται ότι δε φταίνε αυτοί που πληρώνουν, αλλά εσείς (όλοι οι πολιτικοί) που δυστυχώς δεν πληρώνετε ποτέ!!!Κύριοι πολιτευτές χορτάσαμε από τις ομολογίες σας .
Αφού ομολογείτε απαιτούμε και την ποινή σας.
Ο Ελληνικός λαός απαιτεί να πληρώσετε εσείς τα «δάνεια της Αγγλίας» και την απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας.
Το παράδοξο βέβαια σ’ αυτήν την όμορφη ιστορία είναι ότι τα πιο νεοφιλελεύθερα και καπιταλιστικά μέτρα σε πολλές χώρες τα ψήφησαν και τα ψηφίζουν «σοσιαλιστικές-προοδευτικές» κυβερνήσεις. Οφείλω να ομολογήσω ότι το κόλπο ήταν πολύ έξυπνο.
Ο Πρωθυπουργός έλεγε πως υπάρχουν λεφτά και μιλούσε για αναδιανομή πλούτου. Εκ του αποτελέσματος φαίνετε ότι για λεφτά εννοούσε τους μισθούς και τις συντάξεις μας και αναδιανομή κάνει προς τα πάνω (οι μεσαίοι και οι φτωχοί ,φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι).
Η αποθέωση του σοσιαλισμού.
Όσο για την καραμέλα «δε γινόταν αλλιώς» στην οποία ταυτίζονται απόλυτα κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δεν την «πιπιλάμε».
Η νέα κυβέρνηση της Ουγγαρίας έδιωξε το ΔΝΤ , φορολόγησε τις τράπεζες με 0,45% και εισέπραξε άμεσα 700.000.000 ευρώ.
Εσείς γιατί δε φορολογείτε τις τράπεζες και τις μεγάλες επιχειρήσεις; (500 επιχειρήσεις το 2009, έτος κρίσης, είχαν κερδοφορία 15.000.000.000ευρώ!!!!).20/10/2010 1:24 πμΑπό την άλλη ο κ. Σαμαράς έχει αναγάγει τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε ψήφο κατά του μνημονίου. Μάλλον πρώτα κοροϊδεύει τον εαυτό του και μετά εμάς.
Παλιότερα, ως αρχηγός της ΠΟΛ.ΑΝ. έλεγε έξω οι δεινόσαυροι από την πολιτική. Δυστυχώς για αυτόν ζει ακόμα ο Μητσοτακόσαυρος.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω και την αμέριστη συμπαράσταση που παρέχουν οι αρχι…συνδικαλιστές, στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την σωτηρία μας.
ΟΙ κύριοι (πα)Πα-ναγόπουλος και Παπα-σπύρου μας παίζουν τέλεια τον παπά.
Η Γαλλία έχει παραλύσει μέρες τώρα και φλέγεται.
Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές μάχονται και αγωνιούν για το μέλλον τους. Μέλλον για το οποίο θα πρέπει να πολεμήσουμε όλοι μας ενάντια στο Banking System και στις υποχείριες κυβερνήσεις του, αφού πάντα αυτοί δημιούργησαν όλες τις κρίσεις με στόχο τη συσσώρευση κεφαλαίων και δύναμης για τον έλενχο των λαών.
Άρθρο τού Νίκου Κωστόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ