Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Θερμό επεισόδιο Βόρειας και Νότιας Κορέας.


Ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε σήμερα μεταξύ των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου, κλιμακώνοντας πάλι την ένταση στην περιοχή. Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία και του νοτιοκορεατικού τηλεοπτικού δικτύου YTN, πυρά πυροβολικού από τη Βόρεια Κορέα, έπληξαν με οβίδες νησί της Νότιας Κορέας προκαλώντας τραυματισμούς και υλικές ζημίες. Περίπου 70 σπίτια στο νησί βρίσκονται στις φλόγες, ενώ οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε υπόγεια καταφύγια. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφέρει ότι ο νοτιοκορεάτικος στρατός ανταπέδωσε τα πυρά.
Στο νησί βρίσκεται στρατόπεδο νοτιοκορεατικής φρουράς, ενώ μετά την επίθεση στην περιοχή ίπτανται νοτιοκορεατικά μαχητικά. Η Νότια Κορέα προειδοποίησε με σκληρότερη απάντηση, ενώ η περιοχή της κίτρινης θάλασσας που βρίσκεται το νησί, αποτελεί συχνό πεδίο αντιπαραθέσεων μεταξύ των δύο κρατών, που αμφισβητούν τα όρια της κυριαρχίας μεταξύ τους.
Σε δήλωσή του πριν το περιστατικό, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του κοινοβουλίου, Βον Γιου-Τσουλ, είχε δηλώσει ότι: «Η ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών όπλων στη Νότια Κορέα θα ήταν αντίθετη με όσα η Σεούλ και η διεθνής κοινότητα έχουν κάνει για να τερματίσουν τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας. Η ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων θα αποτελούσε ένα σοβαρό πλήγμα στον ευρύτερο στόχο μας».
Το θέμα αυτό είχε ανοίξει στη Νότια Κορέα, μπροστά στην απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων από τη Βόρεια Κορέα.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας έχει τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, ενώ συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ. Το επιτελείο του προέδρου της Νότιας Κορέας συνεδριάζει σε υπόγειο καταφύγιο. Σύμφωνα με το προεδρικό γραφείο της Νότιας Κορέας, υπάρχουν υποψίες ότι τα πυρά συνδέονται με στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε η Νότια Κορέα.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για ένα νεκρό στρατιώτη της Νότιας Κορέας και 14 τραυματίες, ενώ αρκετοί κάτοικοι εγκαταλείπουν το νησί με αλιευτικά σκάφη. Σύμφωνα με δηλώσεις κατοίκων της περιοχής, ο βπμβαρδισμός από τη Βόρεια Κορέα σταμάτησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ