Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

G20: "Ντόμινο" χρεοκοπίας... α λα ελληνικά


Καυγάδες στο G20.

Απλώνεται η κρίση xρέους.
"Τυπώνουν" χρήμα, χωρίς αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.
Γιατί δεν δουλεύουν οι ευρω-μηχανισμοί στήριξης;
Τι κρύβει ο νομισματικός πόλεμος;
Γιατί φοβούνται νέες φούσκες... και νέες χρεοκοπίες;
Στη δυσκολότερη περίοδο από την κορύφωση της κρίσης μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers συναντάται στη Σεούλ η "αφρόκρεμα" του πλανήτη.
Το "κλαμπ" της ελίτ του G20, μετά την ιστορική συνάντηση στο Λονδίνο τον Απρίλιο του 2009, που έφερε τη μαζικότερη κρατική «ένεση» στην ιστορία με 15 τρισ. δολ. (25% του παγκόσμιου ΑΕΠ) για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αυτή τη φορά στη Σεούλ αποχαιρετά τα χαμόγελα, τις φιλοφροσύνες και τα σφιχταγκαλιάσματα.
Τα μαχαίρια βγαίνουν, μαζί με το νέο «τύπωμα» χρήματος (με αγορές κρατικών ομολόγων) από ΗΠΑ, Βρετανία, Ιαπωνία.
Με τον πρόεδρο της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα να δηλώνει ότι «ο κόσμος βαδίζει προς τη χρεοκοπία» και διάφορους οικονομικούς αξιωματούχους από Κίνα και Γερμανία να ηχούν τις σειρήνες πολέμου υπέρ της υπεράσπισης της ανταγωνιστικότητας των δικών τους νομισμάτων στην «αρένα» των διεθνών εξαγωγών.
Την ώρα που συνολικά στην Ευρώπη η κρίση χρέους... αλα ελληνικά, απλώνεται σε Ιρλανδία και Πορτογαλία.
Με τα ευρω-spread να πετάνε ξανά στα ύψη εντείνοντας τα αδιέξοδα και τη Βρετανία να γεμίζει ρίγη από τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών στα ιρλανδικά ομόλογα.
Γεγονότα που εντείνουν τους καβγάδες στη σύνοδο κορυφής του G20 για το «νομισματικό πόλεμο» και τους κινδύνους από νέες «φούσκες» χωρίς αντίκρισμα στην παγκόσμια οικονομία.
"Οι G20 πρέπει να πάρουν μαθήματα από την κρίση του 1930" γράφουν αναλυτές στην εφημερίδα Financial Times, ενώ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλιγκ, το ξανασκέφτεται.
Ρεκόρ "ανασφάλειας"
Μπροστά στα αδιέξοδα της νομισματικής πολιτικής προτείνει ένα νέο Μπρέτον Γουντς που θα επιστρέφει στον "κανόνα του χρυσού".
Θα συνδέει, δηλαδή, ξανά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες με την τιμή του χρυσού, η οποία θα αποτελεί διεθνές σημείο αναφοράς των προσδοκιών της αγοράς για τον πληθωρισμό, τον αποπληθωρισμό και τη μελλοντική αξία των νομισμάτων.
Η τιμή του χρυσού χτύπησε νέο ρεκόρ μεσοβδόμαδα, πάνω από τα 1.420 δολ./ουγκιά, δείγμα του ρεκόρ "ανασφάλειας" που επικρατεί στο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, για το οποίο καλούνται οι κορυφές του G20 να βρουν λύσεις στα αδιέξοδα.
Σε αυτό το κλίμα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης προετοιμάζονται για μια πιθανή διάσωση της Ιρλανδίας, αν και η χώρα δεν έχει ακόμη ζητήσει οικονομική βοήθεια, όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=75535148

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ