Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Προαιρετική και χωρίς επιπτώσεις η περαίωση


Μετά από τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της λανθασμένης αποστολής χιλιάδων εκκαθαριστικών σημειωμάτων που είχαν να κάνουν με την περαίωση, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι όποιος δεν επιθυµεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, «µπορεί να το αγνοήσει χωρίς καµία επίπτωση».
Συγκεκριμένα το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι:
- Η υπαγωγή στις ρυθμίσεις για την εκούσια κατάργηση φορολογικών διαφορών είναι απολύτως προαιρετική και παρέχεται ως δυνητική επιλογή σε οποιονδήποτε επιθυµεί να την αξιοποιήσει για το κλείσιµο ανέλεγκτων χρήσεων.
- Οποιοσδήποτε φορολογούµενος παραλαµβάνει εκκαθαριστικό σηµείωµα, αλλά δεν επιθυµεί να υπαχθεί στη ρύθµιση µπορεί να το αγνοήσει χωρίς καµία επίπτωση.
- Εκκαθαριστικά σηµειώµατα αποστέλλονται σε όλους τους φορολογουµένους εφόσον στο µηχανογραφικό σύστηµα του υπουργείου Οικονοµικών εµφανίζονται να έχουν ανέλεγκτες χρήσεις την περίοδο 2000-2009, κατά τη διάρκεια των οποίων για τις φορολογικές αρχές θεωρούνταν οικονοµικά ενεργοί. 4
Η επιλογή του φορολογουµένου να µην υπαχθεί στην περαίωση, δεν επιφέρει καµία ειδική δυσµενή συνέπεια και δεν αποτελεί κριτήριο για τη στόχευση µελλοντικών ελέγχων.
- Η υπαγωγή του φορολογουµένου στις ρυθµίσεις εκούσιας κατάργησης φορολογικών διαφορών σηµαίνει φορολογικό κλείσιµο των χρήσεων που θα επιλέξει να περαιώσει, για τις οποίες δεν χρειάζεται να ελεγχθεί στο µέλλον.
-Δεδομένου ότι όλοι οι επαγγελµατίες, επιτηδευµατίες και ασκoύντες επιχειρηµατική δραστηριότητα θα παραλάβουν εκκαθαριστικά σηµειώµατα, δεν στοιχειοθετείται η πληροφορία ότι όσοι δεν υπαχθούν θα έχουν άμεσες επιπτώσεις ή θα δεχτούν άμεσα ελέγχους. Στο μεταξύ για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση αλλά εντόπισαν στο εκκαθαριστικό λάθη, η Γενική Γραµµατεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει ειδικό λογισμικό στις Εφορίες, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης ηλεκτρονικής διόρθωσης λαθών και έκδοσης νέων εκκαθαριστικών, από την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου.http://www.topontiki.gr/article/11221

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ