Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ












ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΤΣΙ

...ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΕ;
ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ



ΚΑΙ ΑΛΛΗ




ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ





















ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ











ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ;

ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΚΙΟΝΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΤ ΑΙΚ;




































ΟΙ ΔΡΑΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΤΑΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ




Σε πολλούς πολιτισμούς του κόσμου θα δούμε τους δράκοντες να εμφανίζονται στις απαρχές του χρόνου και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να βοηθούν στη δημιουργία του κόσμου όπως τον ξέρουμε σήμερα. Η Τιαμάτ είναι ένας από αυτούς τους δράκοντες, που μαζί με τον σύντροφο της Απσού κυριαρχούν στον κόσμο πριν από την εμφάνιση των ανθρώπων.
Ο βαβυλωνιακός αυτός μύθος της δημιουργίας αναπτύχθηκε από τους Ασσύριους και από τους Ακκάδες και έχει διατηρηθεί σε επτά πλάκες που ανακαλύφθηκαν από τον George H. Smith μαζί με άλλα κείμενα που ανακαλύφθηκαν στη Νινευή. Οι πλάκες αυτές χρονολογούνται στο 1000 π.Χ. αλλά ο μύθος θεωρείται πολύ πιο παλιός προερχόμενος από της εύφορες κοιλάδες του Τίγρη και του Ευφράτη όταν στις περιοχές αυτές ανθούσαν οι πολιτισμοί των Ακκάδων και των Σουμέριων το 3000 πριν τη γέννηση του Θεανθρώπου.












Το 1332, περίπου δεκαοχτώ χρόνια μετά από την κατάκτηση της Ρόδου από τους ιππότες του Αγ. Ιωάννη, ολόκληρο το νησί ζούσε με το φόβο ενός τεράστιου πλάσματος, που κρυβόταν στην πλαγιά του λόφου του Αγ. Στεφάνου (σημερινό Μonte Smith), σε μια περιοχή, τότε αποκαλούμενη: ‘Mal Paso’(=κακό πέρασμα), περίπου δύο μίλια από την πόλη της Ρόδου. Η παράδοση το ονόμασε Δράκο!


Οι δράκοντες στην Ιαπωνία είναι πανομοιότυποι με αυτούς τις Κίνας. Κύριες διαφορές είναι ότι εμφανίζονται σαν στοιχεία του αέρα και ότι έχουν τρία δάχτυλα αντί για πέντε που έχει ο Αυτοκρατορικός Κινέζικος Δράκος.






Δράκος αποκαλείται ένας εγκληματίας αλλά και ένας μεγάλος στρατηγός. Δρακόντεια είναι τα αυστηρά μέτρα κ αποφάσεις, δρακοντιά είναι είδος φυτού ενώ δράκαινα λέμε την πολύ σκληρή γυναίκα. Οι περισσότερες έννοιες που χαρακτηρίζουν τις παραπάνω λέξεις έχουν να κάνουν με την φύση της συμπεριφοράς που έχουν αποδοθεί και στο μυθικό πλάσμα. Την αγριότητα, την επιθετική συμπεριφορά, την μεγαλοπρέπεια και τον όλεθρο που ο δράκος μπορεί να προκαλέσει στον κόσμο των ανθρώπων.










ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΤΘΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ












ΣΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ