Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Νομισματική ένωση Ρωσίας Ευρώπης διέβλεψε ο Πούτιν


ΔIΠΛH... επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς την Ευρώπη. Από τη μία πλευρά εξήρε τη δύναμη του ευρώ και δεν δίστασε να προβλέψει ότι κάποια στιγμή στο μέλλον Ρωσία και Ε.Ε. θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία κοινή νομισματική κοινότητα, από την άλλη, όμως, κατηγόρησε την Ενωση ότι δημιουργεί ληστρικούς νόμους σε ό,τι αφορά τον τομέα της ενέργειας. Σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Βερολίνο –στο οποίο συμμετείχε η αφρόκρεμα της γερμανικής βιομηχανίας, από τον πρόεδρο της Deutsche Bank Γιόσεφ Ακερμαν έως τον επικεφαλής της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν– ο κ. Πούτιν υποστήριξε ότι «θα πρέπει να απομακρυνθούμε από την κυριαρχία του δολαρίου τόσο στις εμπορικές σχέσεις όσο και ως βασικού νομίσματος των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Το δολάριο πλήττει την ισορροπία της παγκόσμιας οικονομίας και την καθιστά περισσότερο τρωτή». Αναφερόμενος στο ευρώ, «έπλεξε το εγκώμιο» του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, υποστηρίζοντας ότι παρά τα τρέχοντα προβλήματα θα τα καταφέρει. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε Πορτογαλία, Ελλάδα και Ιρλανδία και το ευρώ δέχεται πιέσεις εξαιτίας αυτών. Ομως είναι ένα ισχυρό, άρτιο νόμισμα και θα πρέπει τελικά να του αναγνωριστεί μεγαλύτερος ρόλος στη "σύνθεση" των συναλλαγματικών αποθεμάτων. Ας μην ξεχνάμε ότι τη σταθερότητα του ευρώ την εγγυάται η ΕΚΤ», υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά την πιθανότητα κοινής νομισματικής ζώνης Ρωσίας - Ε.Ε. ο κ. Πούτιν τόνισε: «Yπάρχει η πιθανότητα η Ρωσία να ενταχθεί σε μία κοινή νομισματική ζώνη με την Ευρώπη; Σαφώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα».
Εντελώς διαφορετική στάση, όμως, διατήρησε ο κ. Πούτιν σε ό,τι αφορά τους νόμους που ισχύουν στην Ε.Ε. για τον κλάδο ενέργειας. Δεν δίστασε, μάλιστα, να τους χαρακτηρίσει «ληστρικούς». Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στον ευρωπαϊκό νόμο που ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2009, με στόχο την απελευθέρωση της ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς. Σε αυτόν τον νόμο περιλαμβανόταν και μία παράγραφος υπό τον τίτλο «Ρήτρα Gazprom», η οποία αναφερόταν στο «μπλοκάρισμα» της αγοράς στρατηγικών μεριδίων σε ενεργειακές εταιρίες της Ε.Ε. από ξένους πανίσχυρους ομίλους, όπως για παράδειγμα η Gazprom. Πάντως ο κ. Πούτιν, παρά τις επικρίσεις του προς τους ευρωπαϊκούς ενεργειακούς νόμους, είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα επιτύχει έναν από τους βασικούς στόχους του κατά την επίσκεψη στη Γερμανία: την πώληση μεριδίου της Gazprom αξίας 4,5 δισ. δολαρίων από τη γερμανική E.ON. Αγοραστής θα είναι η ρωσική κρατική τράπεζα VEB, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας συμμετέχει και ο κ. Πούτιν.
http://www.express.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ