Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

H Ιρλανδία στο ΔΝΤ

Γιά τίς τράπεζες βρέ γαμώτο.........
Με την έγκριση του αιτήματος της Ιρλανδίας για ένταξη στο μηχανισμό στήριξης ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup. Το κοινό ανακοινωθέν για την έγκριση του αιτήματος της Ιρλανδίας φέρει τις «υπογραφές» τόσο των 15 χωρών μελών της Ευρωζώνης, όσο και του Ecofin. Για το ζήτημα ενημερώθηκαν οι χώρες της G7, ενώ την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΕΕ εξέφρασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
Ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν ανακοίνωσε πως η απόφαση αφορά τριετές πρόγραμμα στήριξης και το ύψος του δανείου θα αποφασιστεί στα τέλη του μήνα. Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της ΕΕ, το ύψος της οικονομικής στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 δισ. ευρώ.Την συμφωνία επί της αρχής με την ΕΕ και το ΔΝΤ για ποσό κάτω των 100 δισ. ευρώ επιβεβαίωσε και ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μπράιαν Κόουεν, κάνοντας αναφορά στην παροχή ρευστότητας στις ιρλανδικές τράπεζες.Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Όλι Ρεν, το πακέτο στήριξης θα αφορά τόσο τον τραπεζικό τομέα, όσο και την κάλυψη των αναγκών της γενικής κυβέρνησης. Το ανακοινωθέν επισημαίνει πως στόχο αποτελεί να επιστρέψει η Ιρλανδία σε έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ το 2014.
http://www.sofokleous10.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ