Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ" "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΚΑΙ ΣΤΟ "ΒΗΜΑ"!

ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ» ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ!
ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΤΙΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
!
Την απόφαση για οριστικό κλείσιμο της εφημερίδας «Το Βήμα» ανακοίνωσε ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης κατά τη συνάντηση που είχε με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, χτες Πέμπτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων «Ελευθεροτυπία» και "Αυγή"(26/11).

Κατά τη συνάντηση, η εργοδοσία επικαλέστηκε την ύπαρξη οικονομικών δυσκολιών λόγω μείωσης των πωλήσεων αλλά και των μειωμένων εσόδων από διαφημίσεις.
Το σίγουρο είναι πως οι 163 εργαζόμενοι βρίσκονται υπό απόλυση καθώς η εργοδοσία δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση για τη συνέχιση της εργασίας τους σε άλλες θέσεις, όπως η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας, (η οποία θα συνεχίσει να εκδίδεται), η διαδικτυακή πύλη της εφημερίδας ή άλλες εκδόσεις του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη. Υπενθυμίζουμε, πως πρόσφατα λουκέτο μπήκε και σε άλλη εταιρία του ΔΟΛ, τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 95 άνθρωποι.
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η εργοδοσία, δια στόματος του διευθυντή της εφημερίδας, Παντελή Καψή, προχώρησε και σε εκβιασμούς προκειμένου οι εναπομείναντες εργαζόμενοι να δεχτούν "εθελοντικές" μειώσεις μισθών από 10% έως και 15%, προκειμένου να μη γίνουν, τάχα μου, απολύσεις. Προφανώς η εργοδοσία εμπαίζει τους εργαζόμενους καθώς, ήδη στη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ, προαναγγέλθηκε ουσιαστικά η διενέργεια απολύσεων!
Οι παραπάνω εξελίξεις είναι προφανές πως δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά, αλλά πλήττουν το σύνολο των ΜΜΕ. Σε συνθήκες δεινούς οικονομικής ύφεσης, η εργοδοσία των ΜΜΕ, «βλέπει την κρίση ως ευκαιρία» προκειμένου να προβεί σε μαζικές απολύσεις αλλά κυρίως να εκβιάσει τους εναπομείναντες εργαζόμενους να εργαστούν με μικρότερες αμοιβές και κάτω από χειρότερους όρους!
Έτσι λοιπόν, σύμφωνα πάντα με τα σχετικά ρεπορτάζ , συνάντηση με το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ Χρήστος Παναγόπουλος. Στη σχετική συνάντηση, επιβεβαιώθηκε η απόφαση της εργοδοσίας, να προβεί σε μειώσεις μισθών κατά 10% σε όλους τους εργαζόμενους του «συγκροτήματος Αλαφούζου» από τη νέα χρονιά, υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις!
Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση, το πρωί της Παρασκευής, να μην αποδεχτούν κανέναν από τους εκβιασμούς της εργοδοσίας!
Κάτω από το βάρος των εξελίξεων το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προχώρησε στην απόφαση να κηρύξει γενική απεργία για την Τρίτη 30 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ