Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Η Ντόρα έκανε το κόμμα της !!! Η Ντόρα κάνει το κέφι της !!!

Η Ντόρα έκανε το κόμμα της !!!
Η Ντόρα κάνει το κέφι της !!!
Η Ντόρα παίζει το
«παιχνιδάκι» της !!!
Το ανακοίνωσε επισήμως εχθές στο ξενοδοχείο Μπάτμιντον, όπου συνάχθηκαν οι «δικοί» της άνθρωποι, για να ακούσουν από το στόμα της κυρά-Ντόρας τα του νέου (!!!) κόμματος !
Αλλά ποιο νέο κόμμα;

Εμένα μου θυμίζει κάτι άλλο!
Και το έφερνα στο μυαλό μου και το έψαχνα, ώσπου να η «αποκάλυψη» της μνήμης ! Μπλέ-πορτοκαλί ήταν τα χρώματα που είχε το κόμμα του κ. Ζίγδη, η ΕΔΗΚ !
Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου λεγόταν, θυμάστε ;

Τα ίδια χρώματα έχει επιλέξει και η Ντόρα, μπλέ-πορτοκαλί, αλλά η σύμπτωση (!!!) δεν σταματά εδώ!
Ένωση, ο Ζίγδης; Συμμαχία, η Ντόρα !!!
Το λεκτικό παιχνίδι με την Δημοκρατία απαραίτητο συστατικό, εννοείται… Κέντρο ο ένας, Κέντρο και η άλλη !!!

Τον σκούφο εκείνος λόγω εποχής που το σήκωνε η περίσταση (μεταπολίτευση) δέντρο η κυρά-Ντόρα που και πάλι η περίσταση το σηκώνει τόσο από πλευράς «ευαισθησίας» προς το Περιβάλλον, την Ειρήνη αλλά και για τους αναγκαίους συνειρμούς με την Ελαία της Θεάς Αθηνάς!!!
Βρέ τι σκαρφίζονται οι πολιτικάντηδες για να παίξουν τα «παιχνιδάκια» τους σε βάρος του κοσμάκη!!!
Ο σκούφος του συγχωρεμένου Ζίγδη παρέπεμπε και στον Βενιζέλο (ο δικός του σκούφος είχε επιλεγεί ως σύμβολο της Δημοκρατίας , τρομάρα μας!!!), και οι συνειρμοί προς τον Βενιζέλο και το Κέντρο για την Ντόρα έρχονται από την συχνάκις υπενθυμισμένη συγγένειά της με εκείνον τον πολιτικάντη και διχαστή του προηγούμενου αιώνα!!! Και θαρρεί πως αυτό είναι καλό, έ;;;
Λοιπόν η κυρά-Ντόρα δεν έχει καταλάβει κάτι και θα φροντίσουμε να της το θυμίσουμε εμείς:
Πρώτον η συνταγή όσο αφορά τα σύμβολα και τις συνειρμικές καταστάσεις που έντεχνα κρύβουν, είναι ξεπερασμένη και δοκιμασμένη από τον αποτυχημένο, από κάθε άποψη Ιωάννη Ζίγδη ( και για να είμαστε και πιο ακριβείς πρέπει να προσθέσουμε και τον Γιώργο Μαύρο αφού μαζί είχαν ενωθεί και έφτιαξαν την συνταγή της αποτυχίας),
Δεύτερον, να της θυμίσουμε πως ο Βενιζέλος (το Κέντρο του οποίου επικαλείται ) έχει από την ιστορία και το πρόσφατο Ανώτατο Δικαστήριο αποδειχθεί Εθνικός Διχαστής :
Τρίτον, το παράγωγο της Δημοκρατίας που αποτελεί κύριο συστατικό της κομματικής συνταγής εκ των πραγμάτων και της Ιστορίας του τόπου, αποδεικνύεται ανεδαφικό και τέλος :
Τέταρτον, η συμμαχία που ευαγγελίζεται προς ποια κατεύθυνση απευθύνεται δεν έχω καταλάβει!!!

Γιατί αν αυτή έχει ως αποδέκτη την βάση του παλιού της κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, πολύ πρόσφατα ούτε χρόνο πριν, ο κόσμος αυτός την έκρινε ΑΝΕΠΑΡΚΗ και ανάξια να φέρει τον τίτλο της Προέδρου του κόμματος.
Αν πάλι απευθύνεται προς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, δεν βλέπω τον λόγο που αυτός ο κόσμος θα την επιλέξει ή προτιμήσει όταν οι δικοί της άνθρωποι από την Νέα Δημοκρατία την έχουν απορρίψει!!!
Άραγε αυτά δεν τα έχει καταλάβει η κυρία Μπακογιάννη; ! ! !

Δεν νομίζω, απλά έχει ως γνήσια απόγονος του πατρός Μητσοτάκη κληρονομήσει τα γονίδια της αποστασίας γενικώς όπως κι’ αν αυτή μπορεί να αποσυμβολισθεί …
Γιατί η αποστασία δεν έχει να κάνει με κόμματα και παρατάξεις μονάχα, αλλά και σε μεγαλύτερες έννοιες όπως αυτή της Εθνικής Συνείδησης …
Τώρα θα μου πείτε υπάρχει και η προσωπική φιλοδοξία του κάθε πολιτικού όντος, την οποία δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν σου, έ;
Ναι, αλλά όταν πρόκειται για την Μητσοτακική φάρα μού είναι λιγάκι δύσκολο να μπω σε τέτοια διαδικασία σκέψης αφού είπαμε τα γονίδια προς άλλη κατεύθυνση μας οδηγούν , συνειρμικά θέλοντας και μη !!!
Δεν φταίω εγώ άλλοι έχουν το πρόβλημα και ο νοών νοείτω !!!
Από Λία Βλάχου
http://sxolianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ