Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Μέρκελ: Διακυβεύεται το ευρώ αν δε δείξουμε υπευθυνότητα


Έντονη ανησυχία για την επιβίωση του ευρώ, μετά από την ένταση της κρίσης στην ευρωζώνη εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, με δηλώσεις της σήμερα στις οποίες σχολίασε τις εξελίξεις μετά την προσφυγή της Ιρλανδίας στον "ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης".

"Αντιμετωπίζουμε μία εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, σε ό,τι αφορά το ευρώ", υπογράμμισε η αξιωματούχος, που μιλούσε στην Ομοσπονδία των Εργοδοτών στο Βερολίνο. "Διακυβεύεται το ίδιο το κοινό μας νόμισμα(...)"θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα", υπογράμμισε επίσης.
"Δεν θέλω να σκιαγραφίσω μία εικόνα δραματική", πρόσθεσε, "επισημαίνω, όμως, ότι πριν από ένα έτος δε μπορούσαμε να φανταστούμε τον δημόσιο διάλογο, που προκλήθηκε την άνοιξη (σ.σ. : με την ελληνική δημοσιονομική κρίση), αλλά (δε μπορούσαμε να φανταστούμε) και τα μέτρα, που υπήρξε ανάγκη να ληφθούν". "Πρέπει να συνεχίσουμε να ζητούμε σκληρά μέτρα, με αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε, με σθένος, το ευρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ