Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΤετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Έχετε εμπιστοσύνη στίς ένοπλες δυνάμεις!


 Επειδή το ηθικό είναι παράγοντας ισχύος, να πω και το εξής.

Έχετε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις!
Η Ελλάδα έχει 227 κατοικημένα νησιά και περίπου 6000 ακατοίκητα. Υπολογίζεται ότι έχει κάπου μεταξύ 13.700 και 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής, ανάλογα με τις δύο βασικές πηγές. (Μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Ηνωμένου Βασιλείου, για σύγκριση!).
Το να πατήσουν οι Τούρκοι το πόδι τους στα μουλωχτά σε έναν ακατοίκητο βράχο, όπως πχ στα μικρά Ίμια το 1996, είναι ας πούμε εφικτό. Το έκαναν, και όταν και αν θελήσουν, ίσως μπορέσουν να το ξανακάνουν.
Αν αυτό προκαλέσει ένα κοινώς λεγόμενο «θερμό επεισόδιο» ή όχι, αν προκαλέσει γενικευμένη σύρραξη ή όχι, αν προκαλέσει κάτι ενδιάμεσο, θα είναι συνδυαστικό αποτέλεσμα και του επιδιωκόμενου σχεδιασμού, αλλά και των αστάθμητων παραγόντων. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όταν παίζεις με τη φωτιά.
Ας διαβεβαιώσουμε λοιπόν τον εαυτό μας, ότι όλα αυτά, οι καθ' ύλην αρμόδιοι, δηλαδή οι ένοπλες δυνάμεις και ο ελληνικός στρατός, τα έχουν σκεφτεί προ πολλού!
Υπάρχουν σχέδια και εναλλακτικές για όλα τα πιθανά σενάρια. Αντίδραση, άμυνα, αντιπερισπασμός, ό,τι βάζει και δεν βάζει ο νους σας.
Μάλιστα, όποιος έχει υπηρετήσει σε μάχιμη μονάδα στα σύνορα, γνωρίζει ήδη ένα τμήμα από κάποιο ή κάποια από αυτά τα σχέδια Αυτό, το βεβαιώνω και από προσωπική πείρα.
Τα Όπλα και τα Σώματα, έχουν ένα εύρος αποστολών για αυτές τις συνθήκες. Γνωστά όλα αυτά στους ειδικούς και αρμόδιους. Δεν είναι ανάγκη να τα γνωρίζουμε και εμείς με κάθε λεπτομέρεια. Ας τα αφήσουμε σε εκείνους. Όπως εμπιστευόμαστε τον πιλότο να οδηγήσει το αεροσκάφος στον προορισμό του, έτσι και εδώ.
Αν και όταν κριθεί ανάγκη, όσοι κληθούν, θα γνωρίζουν ήδη ένα τμήμα του ρόλου τους.
Έχετε εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις!
Ηθικό - ακμαιότατον!
 
Ανδρέας Σταλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ