Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η μορφολογία του πίσω μέρους του κεφαλιού


Το σχήμα δείχνει την μορφολογία του πίσω μέρους του κεφαλιού στον άνθρωπο. Το κεφάλι μπορεί να προεξέχει έντονα προς τα πίσω, ενώ σε άλλους να υπάρχει πλατυϊνία, δηλαδή σαν να ανεβαίνει κάθετα απευθείας από τον λαιμό. Το γνώρισμα αυτό είναι σημαντικό για την φυλετική ταξινόμηση, γιατί συνδέεται με τον κεφαλικό δείκτη.
Οι πρώτες δύο περιπτώσεις...
σχεδόν σίγουρα συνδέονται με δολιχοκεφαλία, ενώ η τελευταία με βραχυκεφαλία. Επειδή η μέτρηση του κεφαλικού δείκτη απαιτεί να γνωρίζουμε και το πλάτος του κεφαλιού, στην τρίτη περίπτωση δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι περί βραχυκεφαλίας ή δολιχοκεφαλίας μόνο από το προφίλ. Εν γένει το πλάτος του κεφαλιού μπορεί να μεταβάλλει αρκετά την τιμή του κεφαλικού δείκτη, αλλά σχεδόν πάντοτε οι 1-2 της εικόνας θα προκύπτουν δολιχοκέφαλοι και ο 4 βραχυκέφαλος.
Μπορείτε βάσει του σχήματος να αρχίσετε να παρατηρείτε τους ανθρώπους που αντικρύζετε καθημερινά γύρω σας και έπειτα να το συνδυάζετε με τα υπόλοιπα φυλετικά γνωρίσματα. Είναι βέβαιο ότι θα βγάλετε ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Διαβάστε καί ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ