Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Καταφύγια προτείνει να χτίσει ο Γιάννης Μανιάτης - για ποιον και γιατί;

PictureΤη δημιουργία καταφυγίων που αποσκοπούν στην προστασία ομάδων πολιτών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμοι και ακραία καιρικά φαινόμενα προτείνει ο Γιάννης Μανιάτης, Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Το σχέδιο έχει ήδη δοθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσω του ΥΠΕΚΑ μέχρι τις 23 Μαΐου 2014. Τα ερώτημα που τίθενται είναι... γιατί και για ποιον;

Μετά από σχεδόν 60 χρόνια και εν τω μέσω μιας κρίσης που έχει διαλύσει κυριολεκτικά την κοινωνία, η κυβέρνηση σπεύδει να ανοίξει νέα καταφύγια.
Στο πολυσέλιδο σχέδιο για διαβούλευση που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο -όπου μπορείτε και να σχολιάσετε- ως αναγκαιότητα αναφέρει:
«Την προστασία ομάδων πληθυσμού και πραγμάτων αναντικατάστατων και ανεκτίμητης αξίας, για πολιτικά κλιμάκια κρατικών και αυτοδιοικητικών οντοτήτων, αλλά και για ειδικό εξοπλισμό και υλικά χρήσιμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πάσης φύσεως υπαρκτών κινδύνων και απειλών, των οποίων η εκδήλωση δημιουργεί πολλαπλασιαστικά σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις, τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στο ανθρωπογενές, δεδομένης της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων και πλούτου κυρίως σε μεγάλα αστικά συγκροτήματα

Ο ίδιος ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, έχει δηλώσει σχετικά :
«Το προτεινόμενο νομοσχέδιο, σε αντιστοιχία με ότι συμβαίνει σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, καλύπτει θεσμικό κενό που υπάρχει σε έναν τομέα εθνικής σημασίας και αφορά στην προστασία του πληθυσμού, σε περιπτώσεις εμφάνισης απειλών ή/και επέλευσης κινδύνων, που δημιουργούν συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Με το σχέδιο νόμου θεσμοθετούνται ρυθμίσεις, για την παροχή ασφάλειας και προστασίας των πολιτών, καθώς οι υπάρχοντες χώροι προστασίας έχουν ηλικία άνω των 60 ετών και θεωρούνται ανεπαρκείς και ακατάλληλοι, βάσει των απαιτήσεων που δημιουργήθηκαν με την επιδείνωση των ακραίων φυσικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής. Οι κατευθύνσεις, ο σχεδιασμός και οι προβλεπόμενες προδιαγραφές, κάνουν πράξη την υποχρέωση της πολιτείας να ενεργοποιείται προληπτικά για την «προστασία του πληθυσμού», κατ’ αντιστοιχία με την «προστασία του περιβάλλοντος» ως έννοιες απολύτως συνδεόμενες μεταξύ τους».
Στις 71 σελίδες του σχεδίου υπογραμμίσαμε μερικά επίμαχα σημεία τα οποία μας γεννούν όχι μόνο απορίες αλλά και πολλές αμφιβολίες για το σκοπό υλοποίησης ενός τέτοιου προγράμματος, τουλάχιστον στο σύνολο του ως προβάλλεται, αλλά ακόμα και για τον τρόπο που θα γίνουν όλα αυτά, αφού το όλο εγχείρημα, παρότι υποτίθεται αποφορά δημόσιο συμφέρον, οι ιδιώτες δεν μένουν απέξω.



  • Είναι ολοφάνερο ότι οι ομάδες 'πληθυσμού' διαφέρουν και δεν χαίρουν της ίδιας μεταχείρισης με εκείνης της ομάδας των αξιωματούχων, αφού τα δικά τους καταφύγια είναι τα πιο επανδρωμένα για περίπτωση χημικού πολέμου. (προστασία Χ.Β.Ρ.Π σελ 33)
  • Το ότι θα γίνουν καταφύγια για την αντιμετώπιση της 'κλιματικής αλλαγής', δεν νομίζω ότι πείθει κάποιον. Δηλαδή, σε περίπτωση μεγάλου σεισμού θα μπορέσουν να τρέξουν όλοι στα καταφύγια; έχουμε ποτέ στην Ελλάδα τσουνάμι και πλημμύρες και τυφώνες που να καταστούν αναγκαία καταφύγια, όπως έχουν στις ΗΠΑ;
  • Ποια είναι τα πολύτιμα αντικείμενα πράγματα που πρέπει να διασωθούν; Όπως το καταλαβαίνει κανείς, γιατί η Τράπεζα Βιοποικιλότητας καταργήθηκε -κάτι εξαιρετικά πολύτιμο- η Ακρόπολη και τα αγάλματα του μουσείου δεν μεταφέρονται ούτε χωρούν στα καταφύγια, τι μας μένει; Έγγραφα;
  • Ας πάρουμε την περίπτωση πυρηνικού ή χημικού ή βιολογικού πολέμου. Πόσοι από τον ελληνικό πληθυσμό θα μπορέσουν να σωθούν ώστε να ΠΡΕΠΕΙ να σωθεί και η ηγεσία; Άλλο Ομπάμα ή Πούτιν, πρόεδροι αχανών χωρών που μπορεί να πληγεί ένα μέρος τους και θα πρέπει να κυβερνήσουν την υπόλοιπη χώρα κι άλλο μια Ελλάδα που είναι όσο μια αμερικάνικη πολιτεία.. άντε δυο. Ειλικρινά... αν έχει σφαγιαστεί με κάποιον τρόπο ο Ελληνικός λαός, το σημαντικότερο είναι να την γλυτώσει η πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία! (σελ. 37-38)
  • Ο τρόπος που διαπλέκονται δημόσιο και ιδιωτικό (σελ. 47) μου φαίνεται θα χτίσουμε με δημόσιο χρήμα τα καταφύγια της ελίτ, ενώ ιδιώτες θα κερδίσουν επενδύοντας. Μέσα στη λογική των ημερών μας.
    Γιατί, λοιπόν, η τόση ξαφνική βιασύνη για καταφύγια; Είναι κάτι που ξέρουν και φοβούνται; Πάντως έχει τα καλά του. Αν μας βρει κανένα μαζικό κακό, καλό είναι όλοι αυτοί που μας έφεραν σε αυτήν την άθλια κατάσταση να επιζήσουν. Όλο και κάποιος θα βρεθεί να τους δικάσει μετά για τα εγκλήματα τους. Κρίμα να πάνε... 'αδιάβαστοι' του κατηγορητηρίου τους!
  • allnewz.weebly.com/
  •  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ