Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠαρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Petman: Έτοιμος για παράδοση στον στρατό των ΗΠΑ μέσα στο 2012
Μοιάζει με τον “κινηματογραφικό” Terminator. Ελαφρώς αδέξιο βάδισμα και δεν έχει -ακόμη- κεφάλι! Είναι το ρομπότ-στρατιώτης φτιαγμένο στα εργαστήρια και με αποστολή να βρεθεί στη πρώτη γραμμή της μάχης.
Ο Petman, όπως λέγεται δεν έχει το ανθρώπινο δέρμα του Terminator, όπως ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ στο Χόλιγουντ, μπορεί όμως να περπατήσει, να γονατίσει και να κάνει κάμψεις! Το μηχάνημα είναι δημιουργία της Boston Dynamics, μιας εταιρεία ρομποτικής, η οποία μόλις κυκλοφόρησε το βίντεο του Petman να περπατά σε διάδρομο, να κάνει κάμψεις και να τελειώνει την… προπόνηση με τα χέρια υψωμένα θριαμβευτικά! Σύμφωνα με τον Marc Raibert, πρόεδρο της εταιρείας, “ο Petman θα είναι έτοιμος για παράδοση στον στρατό των ΗΠΑ μέσα στο τρέχον έτος”.
Ο "εγκέφαλος" του ρομπότ βρίσκεται σ΄ένα τετράγωνο μεταλλικό κουτί πάνω στο στήθος του. Τα πόδια, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Τα χέρια εξακολουθούν να αναπτύσσονται, αλλά είναι σε θέση να πιάνει αντικείμενα. Βέβαια μέχρι να δούμε την πρώτη μονάδα ρομπότ στο πεδίο της μάχης,θα περάσουν ακόμη αρκετά χρόνια όπως λένε οι κατασκευαστές του Petman. Μπήκαμε όμως στο δρόμο χωρίς επιστροφή! 
 http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ