Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣΠέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

"Δεν πτωχεύει μια χώρα, μόνο μια επιχείρηση πτωχεύει"


ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Ο Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
 
Διαβάστε γιατί σύμφωνα με τον Γ. Βαρουφάκη, οι δανειστές φοβούνται περισσότερο από εμάς τη χρεοκοπία. Κάνει έκκληση να μην πάρουμε το δάνειο
Κατηγορηματικά αντίθετος στη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης δηλώνει ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, o κ Βαρουφάκης σημειώνει ότι είναι "εγκληματικό" να πάρουμε αυτό το δάνειο, υπό τις παρούσες συνθήκες και προσθέτει ότι "δεν πτωχεύει μια χώρα, μόνο πια επιχείρηση πτωχεύει".
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, την αποτελεσματικότητα του νέου πακέτου αμφισβητεί το ίδιο το ΔΝΤ, καθώς δεν το θεωρεί βιώσιμο.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης, υποστηρίζει ότι οι δανειστές μας φοβούνται περισσότερο από εμάς τη χρεοκοπία.
"Αν καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες θα συμπαρασύρουν τις Γαλλικές και τις Ιταλικές ενώ υπάρχει και νομικό πρόβλημα αφού η ΕΚΤ τυπώνει εκατοντάδες δις ευρώ και τα παρέχει σε εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας πατσαβούρια ως εχέγγυα" λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, τονίζει ότι αυτό που έχει να κάνει η Ελλάδα, είναι να κηρύξει επίσημα πτώχευση και στη συνέχεια η ΕΚΤ και ο EFSF να προχωρήσουν σε επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε το Δημόσιο να συνεχίσει να λειτουργεί με τους δικούς του πόρους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ