Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

«Είμαστε όλοι Έλληνες».

Με συνθήματα  , «Είμαστε όλοι Έλληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό», πού έγραφαν στα πλακάτ τους οι διαδηλωτές,  ξεσηκώθηκαν  όλοι στις πλατείες της Ευρώπης κατά της παγκόσμιας δικτατορίας πού έρχεται σαν  θύελλα να σαρώσει τους λαούς και να τους υποδουλώσει  στο όνομα της οικονομικής εξαθλίωσης και του καταναγκασμού της φτώχιας και της μιζέριας  χωρίς όρια , χωρίς οίκτο .
 Στο Βερολίνο στην πλατεία Wittenberg, στο Παρίσι στην πλατεία του Τροκαντερό, στο Λονδίνο , στις Βρυξέλλες, στο Αμστερνταμ, στην Νέα Υόρκη, ο κόσμος έχει ξεχυθεί σαν ποτάμι και φωνάζει. Ξέρει πώς έχει δύναμη , έχει λόγο, μπορεί. 

Μπορεί να πεί και να κάνει πολλά περισσότερα από αυτά πού φαντάζονται στους νυχτερινούς εφιάλτες τους οι δούλοι του Μαμωνά , αυτοί πού πάνω από την ζωή έχουν το χρήμα , πού παίζουν με τις τύχες των ανθρώπων πού γι αυτούς είναι απλά «αναλώσιμα» όντα .
«Είμαστε όλοι Έλληνες», φωνάζουν σε όλες τις πλατείες σε  μια διεθνή αλληλεγγύη για ότι περνάμε στα νύχια του ΔΝΤ πού μας έριξαν οί υποδουλωμένοι πολιτικοί μας .  

Ο ι πολιτικοί πού δεν ξέρω αν  έχουν το δικαίωμα να λένε το ίδιο για τον εαυτό τους.
  Μπορούν να ονομάζονται Έλληνες;   
Και αν δεν είναι; 
 Γιατί τους αφήνουμε να μας κυβερνάνε;
Σοφία Βλάχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ