Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

2011 'έτος τοϋ Λαγού.


Mετά την άγρια και γεμάτη «εκπλήξεις» χρονιά της Τίγρης, έρχεται ένας Λαγός, για να… μας φέρει στα ίσα μας!Το κινέζικο όνομα του λαγού είναι ΤΟΥ.

Εποχή του και κύριος μήνας του, η Άνοιξη και ο Μάρτης, ενώ μοιάζει και αντιστοιχεί στο ζώδιο της Δυτικής αστρολογίας, αυτό των Ιχθύων!

Υπόσχεται μια ήρεμη χρονιά, εξαιρετικά αναγκαία και ευπρόσδεκτη, μετά τον καταιγισμό της χρονιάς της Τίγρης.

Μας προτρέπει να κρυφτούμε σε ένα ήσυχο μέρος και να… γλείψουμε τις πληγές μας, εκείνες που αποκομίσαμε από τις μάχες που αναγκαστήκαμε να δώσουμε, όλη σχεδόν, την προηγούμενη χρονιά.

Στη χρονιά του Λαγού, πρόκειται να κυριαρχήσει ο Νόμος κι η τάξη! Το καλό γούστο, το εκλεπτυσμένο, τόσο στην εμφάνιση, όσο και στη συμπεριφορά του ανθρώπου, πρόκειται να βρει τη λάμψη του στη χρονιά του Λαγού. Φέρνει μια ήρεμη περίοδο, κατά την οποία πρώτη θέση θα έχουν η πολιτική, οι δημόσιες σχέσεις κι η διπλωματία.

Σε αυτούς τους τομείς, ο άνθρωπος θα ενεργεί με διακριτικότητα, δεχόμενος λογικές υποχωρήσεις, χωρίς να δυσκολεύεται και πολύ.

Η λαγουδίσια χρονιά είναι τέτοια, που οι διάφοροι κανονισμοί και διατάξεις, μπορεί και να μην είναι έντονα ενισχυμένοι, γιατί κανείς δεν επιδιώκει διαμάχες και προστριβές.

Οι άνθρωποι επιδιώκουν να χαρούν τους εαυτούς τους, να διασκεδάζουν τόσο αυτοί, όσο και να διασκεδάζουν τους άλλους, γενικά η επιδίωξή τους κατά κύριο λόγο, είναι η ηρεμία της καθημερινότητάς τους.

Ούτε καν η ανία δεν είναι ικανή να τους ταρακουνήσει εύκολα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ