Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΒΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΕΝΩ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ;


Γιατί βιαζόμαστε για τα πετρέλαια του Αιγαίου, που θα οδηγήσουν σε συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, αφού το θέμα της υφαλοκρηπίδας δεν έχει λυθεί;
Αν τόσο πολύ μας έπιασε όρεξη να βγάλουμε πετρέλαια, γιατί δεν βγάζουμε τα πετρέλαια που βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους στα Γιάννενα ή στον Θερμαϊκό και είναι και πολύ περισσότερα από αυτά του Αιγαίου;
Γιατί τόση προπαγάνδα και από τα κανάλια αλλά και από δήθεν αποκαλύψεις και παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, για τα πετρέλαι ειδικά του Αιγαίου; Το ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Αιγαίο είναι γνωστό εδώ και πάνω από 30 χρόνια. Δεν τα ανακαλύψαμε τώρα! Γιατί μας παραμύθιαζαν για ανακαλύψεις και αποκαλύψεις.
Μήπως για να δώσουμε επίσημο βήμα στους Τούρκους στην προαιώνια θάλασσα των Ελλήνων;
Θυμίζουμε ότι ο Ρώσος πρόξενος της Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Λιακόπουλο, είχε πει ότι τα πετρέλαια του Αιγαίου δεν είναι πολλά και δεν αξίζει τον κόπο η εξόρυξή τους. Μια τέτοια ενέργεια, σύμφωνα με τους Ρώσους, θα είχε νόημα μόνο για πολιτικούς λόγους.
Μήπως ο πολιτικός λόγος είναι το μοίρασμα του Αιγαίου;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ