Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Για όσους τρώνε σοκολάτες.


Η σοκαλατοποιία ΙΟΝ είναι η μόνη που ανήκει ακόμα σε Έλληνα επιχειρηματία. Η ιστορία των τελευταίων ετών παρουσιάζει ιδιαίτεροενδιαφέρον.
Πολλές φορές τον πλησίασαν μεγάλες πολυεθνικές για νααγοράσουν την επιχείρηση, η απάντηση του ήταν άμεση και χωρίς δεύτερησκέψη.
Μάλιστα λέγεται ότι....κάποια στιγμή που τον πίεσαν υπερβολικά,αυτός τους είπε να του κάνουνε την προσφορά γραπτώς.
'Όπως και τουςαπάντησε γραπτώς.«Η προσφορά σας δεν με ενδιαφέρει».
Επενδύει μόνο στην παραγωγή, τα έπιπλα των γραφείων είναι από την10ετία του 60, θυμίζουν κάτι από ταινίες του Κωνσταντάρα.
Η ποιότηταόμως των υλικών για αυτόν δενχωράει συμβιβασμούς στο κόστος. 85 χρονών σήμερα ο επιχειρηματίαςείναι κάθε μέρα μέχρι τις 6 το απόγευμα στο γραφείο και μέχρι πέρσιοδηγούσε μόνος του κάθε μέρα μέχρι την δουλειά, γνωρίζει προσωπικά καιείναι φίλος με όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του οι οποίοιβέβαια πίνουννερό στο όνομά του.


Δεν προσλαμβάνει αλλοδαπούς αλλά μόνο Έλληνες καιόσες φορές, αν του προτάθηκε συνεργασία με τούρκικη επιχείρηση, απλάδεν ασχολήθηκε.
Επειδή ποτέ δεν του άρεσε η δημοσιότητα, δεν δίνω το όνομα του, αλλάένα είναι σίγουρο ότι σπίτι μου μπαίνουν μόνο οι δικές του σοκολάτες .
Ας μάθουμε να χρησιμοποιούμε τα Ελληνικά προϊόντα.
(Αυτά που αξίζουνε).Δεν είναι κακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ