Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Πώς νά εξηγήσεις;


Ihsous Xristos keria 7177

Πώς να εξηγήσεις στον καθένα που σε ρωτάει 
" Πώς είσαι σίγουρος ότι υπάρχει Θεός, ότι δεν είναι όλα στημένα, ότι έτσι μας τα παρουσιάζουν και δεν είναι κ αυτό μια πλάνη;".
Πώς να του δώσεις να καταλάβει ότι κάποια βράδια που δε μπορούσες να κοιμηθείς απο αγωνία και άγχος, από φόβο και στεναχώρια, με δάκρυα να τρέχουν στο πρόσωπό σου, προσευχόμενος στο Θεό, σου έπαιρνε εκείνο το βάρος και τη θλίψη, ξαλάφρωνε την καρδιά σου και κατάφερνες να κοιμηθείς με έναν ύπνο γλυκό... Πώς να εξηγήσεις εκείνο το συναίσθημα, από τη μία να κλαις γοερά και αφού προσευχηθείς να νιώθεις γαλήνιος και τα χέρια τού Χριστού να σε σκεπάζουν. Φύλακας και οδηγός κάθε λεπτό τής μάταιης ζωής σου εδώ.
Πώς να τού εξηγήσεις ότι κάθε φορά που ο χρόνος περνούσε βασανιστικά αργά, έκανες προσευχή και μετά από λίγο ένιωθες το χρόνο να γλιστράει σα νεράκι.. Σε κάθε δύσκολη στιγμή έλεγες "Χριστέ μου, γεννηθήτω το θέλημά σου" κι εκείνος τα έφερνε όλα βολικά..!
Πώς να σου εξηγήσω πλησίον μου, όση λαχτάρα και να έχω να σου πω, αν εσυ δεν εμπιστευτείς τον εαυτό σου στα χέρια Του, αν δεν του ζητήσεις για να λάβεις, αν δε νιώθεις να ξαλαφρώνεις μετά από προσευχή, πώς να σου δανείσω λίγη από την εμπιστοσύνη μου στο Πρόσωπό Του για να καταλάβεις;
Ζήτα από το Χριστό και θα λάβεις. Ακόμα και για απορίες που έχεις εκείνος ορθά θα σε οδηγήσει, θα σου δώσει τις απαντήσεις. Προσευχήσου σα να είναι δίπλα σου, μίλα του απλά. Ζήτα του να σου πάρει το άγχος, το φόβο, ζήτα του να σου ξαλαφρώσει την καρδιά. Μίλα του με θέρμη!
"Δεῦτε πρός με πάντες οἱ κοπιῶντες καὶ πεφορτισμένοι, κἀγὼ ἀναπαύσω ὑμᾶς"(Κατά Ματθαίον, κεφ.11, στ.28)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΕΛ ΛΗΝ
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ