Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΕΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ;

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει  χθες το φως της δημοσιότητας, ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συνδέονται με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, βολιδοσκοπούν εντατικά τις τελευταίες μέρες τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, προκειμένου να τον πείσουν να αποδεχθεί πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όμως τί ήταν αυτό πού έφερε στό προσκήνιο τό όνομα τού Αναστάσιου;
Σέ συζήτηση πού είχε ο Τσίπρας μέ τόν Αναστασιάδη τόν πρόεδρο τής Κύπρου ,  φέρετε νά είπε ο κύπριος πρόεδρος στό Τσίπρα πώς, έχει φέρει τά πάνω κάτω η εκλογή του όχι μόνο στήν Ελλάδα , αλλά καί σέ όλη τήν Ευρώπη. Καί πρόσθεσε επίσης ότι τό μόνο πού μένει είναι νά εκλέξουν  γιά Πρόεδρό τής Δημοκρατίας καί έναν νέο Μακάριο. Αυτό θεωρείτε αιτία έμπνευσης  νά συζητηθεί τό όνομα τού αρχιεπίσκοπου Αλβανίας Αναστάσιου.
Ο αρχιεπίσκοπος  Αναστάσιος όμως απάντησε «Ο ορθόδοξος ιεράρχης έχει συγκεκριμένη αποστολή. Και δεν μπορεί να αναλάβει πολιτικά αξιώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ