Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι Αυστραλός υπήκοος, σπούδασε στη Βρετανία και εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι Αυστραλός υπήκοος, σπούδασε στη Βρετανία και εργάστηκε ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.Το βιογραφικό του Βαρουφάκη,βρίθει από δέσμους με τους παγκοσμιοποιητές του Τζωρτζ Σόρος.
 Ο Βαρουφάκης είχε στενή σχέση στο παρελθόν με τους παγκόσμιους οργανισμούς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που υποτίθεται ότι θα πολεμήσει.Ο Βαρουφάκης υπηρέτησε επίσης ως «οικονομολόγος κατ’ οίκον» στην Valve Corporation, ένα παρακλάδι παιχνιδιών βίντεο της πάντα-ύποπτης Microsoft Corporation του μέγιστου παγκοσμιοποιητή Μπιλ Γκέϊτς. 
Τα προειδοποιητικά σημάδια ότι ο Βαρουφάκης είναι ένας «Δούρειος ίππος» των παγκόσμιων τραπεζιτών, είναι άφθονα. Πρώτον, ο Βαρουφάκης υπηρέτησε ως οικονομικός σύμβουλος της αποτυχημένης σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, του ανθρώπου που ένταξε πρώτος την Ελλάδα στο δρόμο των δρακόντειων μέτρων λιτότητας. Ο Βαρουφάκης τώρα ισχυρίζεται ότι ήταν διαμετρικά αντίθετος στη συμφωνία του Παπανδρέου με την «Τρόικα», αλλά κανείς δεν θα μάθει ποτέ πόσο ο νυν υπουργός οικονομικών της αντι-λιτότητας συμφώνησε τότε όταν συμβούλευε τον Παπανδρέου για την ορθή πορεία δράσης στην επίλυση του τεράστιου προβλήματος του χρέους της Ελλάδας.

Ο Βαρουφάκης είναι συνεργάτης συγγραφέας και στενός φίλος του καθηγητή Τζέϊμς Κ. Γκάλμπρεϊθ, Αμερικανός οικονομολόγος και συνάδελφος στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, γιος του αποθανόντα Τζων Κέννεθ Γκάλμπρεϊθ, την «φαιά εξοχότης» των Αμερικανών οικονομολόγων. Οι δεσμοί του Γκάλμπρεϊθ με την παγκόσμια τραπεζική ελίτ καταδεικνύονται από τη θέση του ως ακαδημαϊκού επισκέπτη στο ελιτιστικό Ινστιτούτο Μπρούκινγκς της Ουάσινγκτον. Με άλλα λόγια, το περιβάλλον του Βαρουφάκη δείχνει ότι ο νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας νοιώθει σαν στο σπίτι του και άνετος με τους τραπεζίτες της ελίτ που χάραξαν την εθνική ψυχή της Ελλάδας με μια κοφτερή λεπίδα περικοπών λιτότητας στην κοινωνική ασφάλιση, στην δημόσια υγεία και σε άλλες βασικές δημόσιες υπηρεσίες.

 Ο πρόλογος του βιβλίου του Βαρουφάκη, «Μια Μετριοπαθής Πρόταση» που πραγματεύεται το θέμα της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και το οποίο το συν-έγραψε μαζί με τον Τζέϊμς Γκάλμπρεϊθ και τον πρώην Βρετανό βουλευτή Στιούαρτ Χόλλαντ, γράφτηκε από τον πρώην Γάλλο Πρωθυπουργό Μιχαήλ Ροκάρ. Ο Ροκάρ κάλεσε την ΕΕ να ορίσει έναν Ευρωπαίο «ισχυρό άνδρα» και η επιλογή του για πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ο Μάρτιν Σουλτς, ο ίδιος άνθρωπος που προειδοποίησε τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τηρήσει τις συμφωνίες λιτότητας που έκλεισαν στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ και οι συντηριτικές κυβερνήσεις.

Ο Χόλλαντ, σύμβουλος του πρώην Έλληνα Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, βοήθησε μαζί με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν στην επεξεργασία της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Πράξης του 1986, ένας από τους καταστατικούς χάρτες που συνέβαλε στη δημιουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει χρησιμοποιηθεί για να αποδυναμώσει την Ελληνική οικονομία εις το όνομα της λιτότητας.

Η δέσμευση του Βαρουφάκη να παραμείνει εντός του πλαισίου του ΔΝΤ και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος είναι εμφανής από αυτό που έγραψε στην ιστοσελίδα του. Μετά το κάλεσμα προς την Ελλάδα των Αμερικανών Πωλ Κρούγκμαν και Μαρκ Γουάϊζμπροτ, συγγραφείς επί χρηματοπιστωτικών θεμάτων, να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής, να αθετήσει δηλαδή το χρέος και να βγει από την Ευρωζώνη, ο Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης πρέπει να «αντέξει με χαμόγελο» τα μέτρα που της επιβάλλονται από τους τραπεζίτες και την Γερμανική κυβέρνηση. Και αυτό σημαίνει ότι ο υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε στις ιδιοτροπίες των τραπεζιτών πολύ πριν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Λαμβάνοντας υπόψη τα αναμφισβήτητα αριστερά διαπιστευτήρια πολλών μελών της Ελληνικής κυβέρνησης, οι τραπεζίτες έχουν τουλάχιστον έναν πρόθυμο συνεργάτη από την Ελληνική πλευρά ως υπουργό οικονομικών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το μέλλον της οικονομίας της χώρας και τα αντιλαϊκά μέτρα λιτότητας που επέβαλλε η Τρόικα και έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

όλο τό άρθρο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ