Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί δεν φορούν γραβάτα Τσίπρας - Βαρουφάκης; Τι λένε οι Γάλλοι με ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ σκίτσο

Με ένα σατυρικό σκίτσο οι Γάλλοι αποκαλύπτουν τους λόγους για τους οποίους ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης δεν φορούν γραβάτα. "Γιατί οι νέοι υπουργοί της Ελλάδας δεν φορούν γραβάτα;" αναφέρεται στη λεζάντα του σκίτσου. Aπό κάτω φιγουράρουν ο Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι απαντούν "Γι' αυτό..." και δείχνουν με το δάχτυλο τον Αντώνη Σαμαρά. Στο σκίτσο ο πρώην πρωθυπουργός φορά γραβάτα, την οποία τραβά η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ,  που ο Γάλλος γελοιογράφος παρουσιάζει γιγαντόσωμη.

Η Ιστορία της Γραβάτας

Η ετυμολογία της λέξης γραβάτα - "cravat" στα αγγλικά, προέρχεται από τη γαλλική λέξη "cravate", δηλαδή Κροάτης, "Croat", καθώς από τους Κροάτες διαδόθηκε η μόδα του μαντηλιού δεμένου γύρω από το λαιμό. Η γραβάτα είναι συνδεδεμένη με τους Κροάτες. Δεν την ανακάλυψαν, αλλά τη διέδωσαν ως αξεσουάρ στην Ευρώπη τον 17ο αιώνα.
Οι Κροάτες στρατιώτες που συμμετείχαν στον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648) ήταν αναγνωρίσιμοι από τα μαντήλια που είχαν δεμένα στο λαιμό τους, πρόγονο της γραβάτας. Το 1635, όταν περίπου 6.000 Κροάτες στρατιώτες υπηρέτησαν στη Γαλλία, ένα σύνταγμά τους επισκέφτηκε το Παρίσι. ..
Η γραβάτα από τη Γαλλία πέρασε ως μόδα στο Βέλγιο και την Ολλανδία και από εκεί στην Αγγλία, όπου το νέο αξεσουάρ έγινε ευρέως γνωστό. ..Ο δρ. Μάριαν Μπούσιτς, ιδρυτής και πρόεδρος της "Academia Cravatica" θεωρεί τη γραβάτα σημαντική ανακάλυψη, σύμβολο του κομψού και πνευματώδους άνδρα..
Μπορούμε να πούμε ότι το μέλλον του κόσμου εξαρτάται από την υγιή σχέση ελευθερίας και υπευθυνότητας που συμβολίζει η γραβάτα. Δηλαδή, η ελευθερία που δεν εκφράζεται με μέτρο μπορεί να οδηγήσει σε αναρχία και η υπέρμετρη υπευθυνότητα οδηγεί στη δικτατορία. Η γραβάτα συμβολίζει την ισόρροπη σχέση ελευθερίας και υπευθυνότητας, που είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας και του σύγχρονου πολιτισμού" {οι πληροφορίες από}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ