Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Παπασταύρου,λίστα Λαγκάρντ,Μαργαρίτα Παπανδρέου,ΓΑΠ και μνημόνια



Ο Ερβέ Φαλσιανί, ο πρώην εργαζόμενος της τράπεζας HSBC από τον οποίο διέρρευσαν τα απόρρητα στοιχεία 100.000 τραπεζικών λογαριασμών και με βάση αυτά συντάχθηκαν οι αντίστοιχες λίστες –λίστα Λαγκάρντ όπως ονομάστηκε στην Ελλάδα- μίλησε για τις αποκαλύψεις που περιέχονται στο βιβλίο του, το οποίο κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Della Sera», ο Φαλσιανί κατονομάζει τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, ως έναν από τους ανθρώπους, οι οποίοι εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι «πιέσεων, «εκβιασμών» και «δούναι και λαβείν» γύρω από τη λίστα Λαγκάρντ.
Ο λόγος, σύμφωνα πάντα με τον Ερβέ Φαλσιανί, είναι ότι το όνομα της μητέρας του πρώην πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου, περιέχεται στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φέρεται να διατηρούσε καταθέσεις ύψους 500 εκατ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα.
Το γεγονός αυτό φέρεται να γνώριζε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και κατά τον κ. Φαλσιανί ενδέχεται να το χρησιμοποίησε ως μέσο πίεσης στον Γιώργο Παπανδρέου, στις διαπραγματεύσεις του 2011 μεταξύ τρόικας και Ελλάδας για το «πρόγραμμα διάσωσης».
«Η συγκεκριμένη λίστα στην Ελλάδα εξαφανίστηκε» αναφέρει ο Φαλσιανί στο βιβλίο του, παρουσιάζοντας και άλλες περιπτώσεις «εκβιασμών», όπως υποστηρίζει, σε αντίστοιχες υποθέσεις στις ΗΠΑ και στη Γαλλία.
Συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ