Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Η κοροϊδία τής κοροϊδιας...Τα ψέματα των «Εταίρων» και των Αγορών για το Ελληνικό χρέος

Η κατανομή του ελληνικού χρέους είναι σήμερα η εξής :
1) EFSF 141 δις, 2) άμεσος δανεισμός από τα κράτη-μέλη της ΕΕ 53 δις, 3) ΔΝΤ 28 δις, 4) διάφοροι ιδιώτες 50 δις, ΕΚΤ 25 δις, ΕΓΔ 15 Δις και ΤτΕ 5 δις.

Η δήθεν οφειλή του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού χρέους στα κράτη, δηλαδή στους «φορολογούμενους πολίτες» και τους λαούς της Ευρωζώνης, τους οποίους δήθεν θα εξαπατήσουμε και θα ζημιώσουμε στην περίπτωση αναδιάρθρωσης, διαγραφής, ή κουρέματος (απομείωσης) του χρέους μας είναι μια επικοινωνιακή απάτη που στήθηκε από τους επιτήδειους των αγορών,!!! Το ελληνικό χρέος στους «λαούς» της Ευρώπης είναι μόνο τα 53 δις του άμεσου δανεισμού από τα κράτη-μέλη.
Τα 141 δις των ομολόγων του EFSF δεν συνιστούν διακρατικό χρέος, επειδή ο EFSF δεν είναι κράτος ή κοινωνία κρατών, αλλά ανώνυμη εταιρεία με έδρα στο Λουξεμβούργο.
Τα κράτη- μέλη, είναι μόνο ΜΕΤΟΧΟΙ του EFSF, στον οποίο έχουν εισφέρει μόνο τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ του καταβεβλημένου μετοχικού του κεφαλαίου και, έτσι, δεν είναι άμεσοι δανειστές του ελληνικού δημοσίου. 
 (βλ. http://www.efsf.europa.eu/about/index.htm)  

Στην πραγματικότητα, ο EFSF δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια επενδυτική τράπεζα η οποία, εκδίδοντας δικά της ομόλογα, εγγυήθηκε και, έτσι, διευκόλυνε στην άντληση από τις ΑΓΟΡΕΣ των δανείων που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα.
Τα 141 δις τα οφείλουμε στις ΑΓΟΡΕΣ, στις οποίες με τη σειρά της τα εγγυάται η ανώνυμη επενδυτική τράπεζα EFSF και, έτσι, η όποια ελληνική επισφάλεια συνεπεία κουρέματος, αναδιάρθρωσης ή ακόμη και μονομερών ενεργειών, όπως η άρνηση πληρωμής, να μεταφράζεται πρωτίστως σε ζημία των ΑΓΟΡΩΝ και δευτερευόντως μόνο σε ζημία της εγγυήτριας επενδυτικής τράπεζας EFSF, η οποία όμως, λειτουργούσα ως ανώνυμη εταιρεία και υπαγόμενη στο δίκαιο του Λουξεμβούργου, διαθέτει περιουσιακή αυτοτέλεια και περιορισμένη ευθύνη μέχρι του ποσού του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, ήτοι μέχρι του ποσού των 28,5 εκατομμυρίων ευρώ που κατέβαλαν τα κράτη- μέλη κατά την ίδρυση της. Έτσι, η όποια άμεση ζημία των κρατών-μελών και των λαών της Ευρώπης από τα ελληνικά δάνεια του EFSF, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 28,5 εκατομμύρια ευρώ !!!

Όμως, οι διακινητές του μύθου του δήθεν χρέους στους Λαούς της Ευρώπης, επιμένουν στην επικοινωνιακή τους αυτή απάτη, ισχυριζόμενοι ότι τελικά, επειδή τα κράτη-μέλη που είναι μέτοχοι της ανώνυμης επενδυτικής τράπεζας EFSF, ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ την αποπληρωμή των συγκεκριμένων ομολόγων του ελληνικού χρέους, καθιστάμενα έτσι στην πράξη πρωτοφειλέτες, θα υποστούν τελικά ως εγγυητές την όποια επισφάλεια του ελληνικού χρέους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν στη συνέχεια να τη μετακυλήσουν στους φορολογούμενους πολίτες τους.

Σήμερα λοιπόν καταδαφίζουμε και τον τελευταίο αυτό μύθο, αποκαλύπτοντας το επίσημο έγγραφο του EFSF από το οποίο αποδεικνύεται ότι τα συγκεκριμένα αυτά ομόλογα ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ, αφού καλύπτονται από CDS ειδικού τύπου, τα οποία προβλέπουν όλες τις περιπτώσεις πιστωτικού γεγονότος, ήτοι ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ, ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ !!!
Έτσι λοιπόν, την όποια ζημία από την οποιασδήποτε μορφής ΑΠΟΜΕΙΩΣΗ του ελληνικού χρέους, δεν θα την υποστούν οι Λαοί αλλά οι ΑΓΟΡΕΣ, δηλαδή οι ΕΚΔΟΤΕΣ των συγκεκριμένων CDS στα ομόλογα του EFSF, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία από τον ISDA !!!

ΑΥΤΩΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!


Πηγή Κυριάκος Τόμπρας http://kinima-ypervasi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ