Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η Ελλάδα επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση Τούρκων στην ΕΕ

Την απαίτηση της Άγκυρας να παράσχουμε διευκολύνσεις για την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους που επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ενωση έρχεται να εκφράσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, τώρα που η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ.
Επιστρέφει στην Αθήνα ύστερα από έναμιση χρόνο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος την ερχόμενη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου θα ανταποδώσει την επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο Ιούλιο στην Αγκυρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αθήνα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας αναμένεται  να ζητήσει διευκολύνσεις για την άρση του καθεστώτος θεωρήσεων (βίζα) για τους Τούρκους που επισκέπτονται την Ευρωπαϊκή Ενωση τις οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να παράσχει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία συμφώνησε την περασμένη Πέμπτη να υπογράψει στις 16 Δεκεμβρίου τη Συμφωνία Επανεισδοχής των λαθρομεταναστών με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία αποτελούσε προϋπόθεση για την κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης. Ωστόσο, για να απελευθερωθεί το καθεστώς θεωρήσεων απαιτείται από την Αγκυρα να εκπληρώσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις (οδικός χάρτης), ζήτημα που βρίσκεται πλέον στη δικαιοδοσία της επικείμενης ελληνικής προεδρίας.
Προφανώς αυτό θα είναι και το υποτιθέμενο αντάλαγμα που θα παρουσιάσει ο Τούρκος ΥΠΕΞ - επικοινωνιακή διευκόλυνση περισσότερο για τον Ε.Βενιζέλο - ώστε να επιτύχει την ελεύθερη διακίνηση των πολιτών του στην ΕΕ με ελληνική βοήθεια.
Θυμίζουμε και την παλιότερη συμφωνία που είχε υπογράψει ο Γ.Παπανδρέου με την Τουρκία για την επανεισδοχή 1000(!) λαθρομεταναστών των χρόνο, όταν στη χώρα μας εισέρχονται από την Τουρκία τόσοι καθημερινώς! Φυσικά και αυτη η υποτυπώδης συμφωνία δεν τηρήθηκε ποτέ, αφού οι Τούρκοι παρουσίαζαν σαν δικαιολογία ότι οι λαθρομετάναστες δεν είχαν χαρτιά και δεν είχαν καταγραφτεί στην Τουρκία.
Να συνδέεται φάινεται με την επίσκεψη Νταβούτογλου και η τεχνητή κρίση που δημιούργησε η Τουρκία το Σαββατοκύριακο με την κυπριακή ΑΟΖ, και όπως πρώτο σας είχε ενημερώσει το defencenet.gr, όταν το τουρκικό ερευνητικό σκαφος Μπαρμπαρός εισέβαλε συνοδέια δύο πολεμικών πλοίων στα χωρικά υ΄δατα της Κύπρου στο "Οικόπεδο 3" το οποίο έχει παραδοθεί προς εκμετάλευση στην ιταλοκορεατική κοινοπραξία ΕΝΙ-ΚΟGAS.
Πριν εισβάλουν στο επίμαχο "Οικόπεδο" "σουλατσάριζαν" επί μια εβδομάδα στην γραμμή Αμμοχώστου- Παραλιμνίου, δηλαδή πάλι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.
Μια πρόκληση που σημειώνεται λίγα 24ωρα πριν την επίσημη επίσκεψη του τούρκου υπουργού Εξωτερικών, στην Αθήνα.
Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του κρατικού ΡΙΚ, το «Μπαρμπαρός», το οποίο διεξάγει παράνομα έρευνες εντός των κυπριακών χωρικών υδάτων, παρέμεινε εστην περιοχή εκεί για μια ώρα.
Η Λευκωσία αντέδρασε έντονα στην τουρκική πρόκληση. Κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αμέσως σε καταγγελία της 'Αγκυρας στα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί να συμπεριληφθεί η τουρκική προκλητική συμπεριφορά στο κείμενο συμπερασμάτων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.
Ο προεδρεύων της Δημοκρατίας, Γιαννάκης Ομήρου επισήμανε ότι αυτή η πρόκληση καταδεικνύει τις προθέσεις της 'Αγκυρας σε σχέση με το Κυπριακό.
Πάντως δεν ιδρώνει το "αυτί" της Τουρκίας από τέτοιες γραφειοκρατικές κινήσεις, οι οποίες και ασφαλώς πρέπει να γίνονται, όταν όμως έρχονται με θράσος να ζητήσουν κάτι τόσο σημαντικό όπως η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών τους στην ΕΕ, τότε αν μη τι άλλο ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του μπορέι να πάει την Τουρκία διπλωματικά "από γωνία σε γωνία" και να της θέσει όρους. Αυτοί είναι που ζητούν εμεις είμαστε αυτοί που πρέπει να πάρουν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ