Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


Εύχομαι να περάσατε όλοι καλά τά Χριστούγεννα. Εύχομαι έτσι ή αλλιώς να νοιώσατε ζεστά την άγια ημέρα. Αλλά πάνω από όλα εύχομαι να νοήσατε την πνευματικότητα των Χριστουγέννων.
 Το νόημα  της χριστιανικής  αυτής εορτής.   Τον ερχομό της Ζωής  μέσα από την  Γένεση του Ιησού. Το φώς της δημιουργίας με την Θεϊκή παρουσία στην ζωή μας. 
Η ημέρα των Χριστουγέννων είναι ημέρα πνευματικής κατάνυξης.  Από τις 21 Δεκεμβρίου ο ήλιος ξεκινάει μια νέα πορεία  και οι ημέρες μεγαλώνουν  φέρνοντας στην ζωή μας την ελπίδα και το φώς.   
Μπορεί όλες τις άλλες ημέρες του χρόνου να είναι ένας αγώνας , αλλά υπάρχουν και αυτές πού θα πρέπει να τις αφιερώνουμε   στην φιλοσοφία της ζωής. Της ύπαρξής μας πάνω στην γή.  
 Αυτές οι ξεχωριστές ημέρες  δεν έχουν καμμιά  σχέση με την κατανάλωση και  το  φαγοπότι πού μας έχει ρίξει το σύστημα.  Δεν έχουν σχέση με το τι θα ψωνίσουμε και το τι θα ξοδέψουμε. 
Με το πώς θα ντυθούμε καλλίτερα και με το πόσο θα φάμε και θα πιούμε. 
Έχουν σχέση με το τι θα σκεφθούμε, τι θα κατανοήσουμε από το πνεύμα τους, και το πόση αγάπη θα μεταδώσουμε στους συνανθρώπους μας  και στα ζωάκια του πλανήτη. 
Γιατί ο άνθρωπος  πάνω από όλα είναι πνεύμα.
Εύχομαι  να αφιερώσατε λίγο χρόνο  για όλα αυτά.
Για την ουσία της ζωής.
Χρόνια πολλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ