Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Χαρτογραφούνται τα μαγνητικά πεδία της Ελλάδας!


Τη σκιαγράφηση του μαγνητικού προφίλ της χώρας μας, με σκοπό τη μελέτη των μαγνητικών καταιγίδων, που μπορεί να επηρεάσουν το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρισμού στη χώρα, επιχειρεί το Ινστιτούτο Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεσκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν στην ανανεωμένη έκδοση του παγκόσμιου Μαγνητικού Άτλαντα.Τι είναι, όμως, αυτός ο Άτλαντας;
Σύμφωνα με το Γιώργο Μπαλάση, Εντεταλμένο Ερευνητή στο Ινστιτούτο και την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", ύστερα από 50 ολόκληρα χρόνια, μια διεθνής ομάδα επιστημόνων, κατόρθωσε να ολοκληρώσει τον πρώτο παγκόσμιο Άτλαντα των Γεωμαγνητικών Ανωμαλιών των μαγνητικών πεδίων, αυτών δηλαδή, που εντοπίζονται στο γήινο φλοιό.
Πρόκειται για ένα επιστημονικό εργαλείο, που αναμένεται να δώσει ώθηση στις έρευνες γεωλόγων, σεισμολόγων και γεωφυσικών που μελετούν τη λιθόσφαιρα (το εξωτερικό κέλυφος της Γης) και τις τεκτονικές πλάκες, καθώς και υπηρεσιών που ασχολούνται με τους φυσικούς πόρους και ορυκτά καύσιμα.
Πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή, είναι ο σεισμολογικός σταθμός "Θεσσαλία". Βρίσκεται στο χωριό Κλοκωτός του Νομού Τρικάλων, σε υψόμετρο 107 μέτρων και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 22 Σεπτεμβρίου 2006. Έχει εξοπλιστεί με τον καλύτερο σεισμογράφο στην Ελλάδα και στέλνει υψηλής ποιότητας σεισμολογικά δεδομένα συνεχώς και σε πραγματικό χρόνο στο Θησείο (Αθήνα) κι από εκεί στο Στρασβούργο και Ρώμη.
http://www.pyles.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ