Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Απαιτείται άμεση άρνηση του μνημονίου και του χρέους



Το οικονομικό Ράιχ είναι εδώ χωρίς Πάντσερ και Στούκας
Σύσσωμη η πολιτική σκηνή οφείλει να απαιτήσει την άρνηση πληρωμής χρέους και την αυτόματη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση των κλεφτών
Ο πρόεδρος της Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνγκερ αποδέχθηκε κυνικότατα πως ο ίδιος και άλλοι εταίροι της Ελλάδας γνώριζαν δεκαετίες πριν τον καταστροφικό δρόμο της Ελληνικής οικονομίας.

Προτίμησαν, δε, να μην παρέμβουν προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν οι χώρες τους από τις εξαγωγές στην Ελλάδα!!!Όταν ένας εταίρος οδηγεί σε οικονομική καταστροφή τον συνέταιρό του, προτρέποντάς τον μάλιστα να ακολουθεί τον δρόμο της καταστροφής του, τότε πως χαρακτηρίζεται;

Φυσικά, απατεώνας... Ε, κάτι τέτοιο είναι και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα, αφού προέτρεπε όλες τις πολιτικές ηγεσίες να προχωρούν σε συνεχείς δανεισμούς, τη στιγμή που γνώριζαν -ως οικονομικοί εταίροι- πως έπρεπε να γίνουν οικονομικές διαρθρωτικές αλλαγές που θα απομάκρυναν την Ελλάδα από τον οικονομικό όλεθρο.

Το συμφέρον, όμως, υπερίσχυσε του συνεταιρισμού. Φυσικά, υποβοηθήθηκε και από χαμηλής ποιότητας και φιλοπατρίας πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας, οι οποίες συναινούσαν στην τοποθέτηση της χώρας στον αυτόματο πιλότο της καταστροφής.

Μέχρι πριν λίγο καιρό, οι Γερμανοί -κυρίως- αποκαλούσαν τους Έλληνες απατεώνες. Σήμερα, αποδεικνύεται πως απατεώνες και μηδενικής εταιρικής εμπιστοσύνης είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί.

Δεν δίσταζαν μάλιστα να μας κατηγορούν πως τουτς στέλναμε ψεύτικα στοιχεία, ενώ -πάντα σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Eurogroup Γιούνγκερ- γνώριζαν πολύ καλά την οικονομική κατάσταση και απλώςς κάλυπταν τις πομπές και την κενοδοξία των πολιτικών της Ελλάδας που συνέχιζαν να δανείζονται για να στηρίζουν τις ανύπαρκτες πολιτικές τους, εμφανίζοντας ως "κέρδος" τα δάνεια που έπαιρναν.

Τα δάνεια τα πήραν εκλεγμένες μεν κυβερνήσεις, που όμως είχαν διαφθαρεί, σύμφωνα με τις δικές τους παινεσιές, από τους ιδιους. Γι’ αυτό κρατάνε στοιχεία και μάρτυρες οι… ξένες εισαγγελίες. Ο υπερδανεισμός είναι προϊόν διαφθοράς.

Και μπορούμε να το δούμε αυτό από το που επενδύθηκαν αυτά τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ.Απόδειξη: Δεν τολμάει ακόμη τώρα το ελληνικό δημόσιο να δώσει στην δημοσιότητα μια λίστα των δανείων. Για να ξέρουμε τι χρωστάμε και που χρωστάμε βρε αδερφέ...

Ή μήπως κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο για κάποιους, που θα αναγκαστούν να μετοικήσουν σε... άλλο πλανήτη για να γλιτώσουν;Η δήλωση Γιούνκερ ουσιαστικά αποτελεί ομολογία ενοχής για σύσταση συμμορίας και απάτη κατ' εξακολούθηση εις βάρος ενός ολόκλρου λαού.

Έχουμε και ομολογία λοιπόν. Μία κυνική ομολογία, επειδή ο κύριος Γιούνκερ και τα συνεταιράκια του γνωρίζουν πως ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει την πολιτική βαρύτητα, να σταθεί όρθιος -και όχι στα γόνατα ως συνήθως- μπροστά στην τρόικα και να την στείλει στον αγύριστο, μέσα από μία διεθνή δήλωση - απαγγελία κατηγορίας για σύσταση οικονομικής συμμορίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους του ελληνικού δημοσίου εμπίπτει στον ορισμό του “ειδεχθούς χρέους”. Και έχουμε και την ομολογία του κυρίου.

Η ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να αναγνωρίσει το χρέος της.Δεν πληρώνεται το χρέος αυτό. Δεν πληρώνεται.Δανειστήκαμε 500 δις την τελευταία δεκαετία από τα οποία το 97% πήγε στην αποπληρωμή των παλιών χρεών. Το 97%!!!

Μπορείτε να το διαννοηθείτε; Και συνεχίζουμε να μην γνωρίσουμε σε ποιούς χρωστάμε και πόσα...!Εξω από την ΕΕ, την ΟΝΕ και μη-αναγνώριση του χρέους.Άμεση προσβολή του Μνημονίου ως άκυρου και ως προϊόντος απάτης.

Ποιος είχε πιο πολύ κέρδος από την είσοδό μας στην ΕΕ και την ΟΝΕ;Αυτοί ή εμείς;Όσο έχουμε την εθνική μας κυριαρχία δεν μπορούν να αξιώσουν πληρωμές για τα μαμησιάτικα άλλων. Το Μνημόνιο πρέπει να κυρηχθεί παράτυπο και άκυρο.

Μη νομιμοποιημένο.Γι’ αυτό και πρέπει να σκεφτούμε την αποχή από τις εκλογές ή την ψήφο μόνο σε εκείνα τα κόμματα που θα καταδικάσουν ευθεία το μνημόνιο και θα απαιτήσουν την ακύρωσή του.

Ψήφος, λοιπόν, σε κόμματα που ΔΕΝ λένε ότι το Μνημόνιο είναι άκυρο, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ το Μνημόνιο και τις αξιώσεις των δανειστών εις τους αιώνες.Η χώρα και ο λαός ΔΕΝ ωφελήθηκε από τα δάνεια και το χρήμα αυτό.

Μόνο πληρώνει.

Χωρίς ούτε καν λίστα των δανείων.

Μόνο το λογαριασμό.

Αν είναι δυνατόν!

Τα δάνεια δεν πάρθηκαν επ’ ωφελεία του λαού και της χώρας. Έχουμε και ομολογία. Λέτε τις υπόλοιπες μέρες να πάθει κάτι ο Γιούνκερ;

Ή λέτε να βγει ο Γιώργος Παπανδρέου και να προσπαθεί να μας πείσει πως τα λεγόμενα Γιούνκερ δεν ισχύουν;

Και μην ακούσω πως εάν αρνηθούμε να πληρώσουμε, θα σταματήσουν να μας δίνουν προϊόντα...! Όσο αναγκαίες είναι για μια χώρα οι εισαγωγές, τόσο αναγκαίες είναι για μια άλλη οι εξαγωγές.

Ας σταματήσουν λοιπόν τα κενού ουσιαστικού περιεχομένου επιχειρήματα πως η Ελλάδα δεν παράγει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντισταθεί και καταφέρει να σταθεί μόνη της στα πόδια της.

Επαναλαμβάνω πως εάν δεν είμασταν εμείς για να εισάγουμε, τότε πως η Γερμανία και κάποιες άλλες χώρες θα έκαναν εξαγωγές;

Σταμάτησαν δηλαδή οι εισαγωγές στις χώρες που διεκδίκησαν υπαγωγή των χρεών τους στο “ειδεχθές χρέος”; Γιατί; Δεν θα θέλουν να κάνουν εξαγωγές όσοι κάνουν και τώρα; Από τι ζουν χώρες σαν την Γερμανία για παράδειγμα;

Βγαίνω στον δρόμο και βλέπω μισθούς και συντάξεις Γερμανών και Γιαπωνέζων εργατών, με τέσσερις ρόδες.

Αν ένας έλληνας, από τους πολλούς που επιχείρησαν να δημιουργήσουν και να εξάγουν σε άλλες χώρες και καταστράφηκαν οικονομικά, με πανωτόκια και χίλια δυο κόλπα, κατάφερνε να στήσει μία ελληνική βιομηχανία αυτοκινήτου, με ελάχιστες έστω εξαγωγές, μόνο για την ελληνική αγορά, αναρωτιέστε πόσοι Γερμανοί εργάτες θα έμεναν άνεργοι;

Και τι μεγάλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα ήταν αυτό για τον γερμανικό καπιταλισμό;

Αν αντί να ψωνίζει ο ΟΤΕ από την Ζήμενς, υπήρχε μία ελληνική εταιρία παραγωγής αυτών των ψευτο-ηλεκτρονικών που ακριβοαγοράζει ο ΟΤΕ τρεις δεκαετίες, που τα κατασκέυαζε φαντάζεστε τι μεγάλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ θα ήταν αυτό για τον γερμανικό καπιταλισμό;Με τι να συνεχίσω;

Από τις οδοντογλυφίδες, τις μικρο-ηλεκτρικές συσκευές, τα καλώδια, τα γυάλινα σκεύη, τα έπιπλα, τα πάντα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.Γιατί;ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ.Επιτρέπουν μόνο να παίρνουμε δάνεια και να καταναλώνουμε δικά τους προϊόντα.

Θα χάνανε τα αυγά και τα πασχάλια εάν χάνανε έστω και μια μικρή αγορά σαν την δική μας.

Με νύχια και με δόντια κρατάνε τους μισθούς των Γερμανών, 15 χρόνια τώρα τόσο χαμηλούς, (ουσιαστικά κάτι σαν νομισματική υποτίμηση), για να έχουν εξαγωγές.

Και τώρα θα χάσουν κιόλας από την Κινεζική λαίλαπα του μεροκάματου των 0,80 λεπτών έως 2 ευρώ της κινέζικης κόλασης.

Ποιοι δεν επιτρέψανε αυτόνομη ανάπτυξη στην πατρίδα μας;

Οι Γερμανοί ή οι δικοί μας;

Μήπως και οι δύο μαζί;

Και γιατί;

Μήπως, ορέγονται και κάποιες καλές "φέτες" ελληνικής γης;

Μήπως ορέγονται να δημιουργήσουν μία φτηνή εργατική ευρωπαϊκή ζώνη;

Μήπως ορέγονται κάποια πετρέλαια και κάποια νησιά μας;

Λέω... Μήπως
http://www.thermopilai.org/content/apaiteitai-amese-arnese-tou-mnemoniou-kai-tou-
khreous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ