Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Γνωρίστε το ψηλότερο παιδάκι του κόσμου!



Ο Καράν Σίχν, γεννήθηκε από μία μητέρα με ύψος 2 μέτρα και 18 εκατοστά και έναν δίμετρο πατέρα!
Οταν ήρθε στον κόσμο, ήταν πολύ μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα μωρά, αφού είχε ύψος 61 εκατοστά και ζύγιζε 6 κιλά.
Σήμερα είναι 2,5 ετών και το ύψος του φτάνει το 1 μέτρο και 34 εκατοστά, γεγονός που τον αναγκάζει να φορά ρούχα δεκάχρονου, ενώ του δίνει -ανεπίσημα για την ώρα-τον "τίτλο" του ψηλότερου παιδιού στον κόσμο!
Οπως χαρακτηριστικά, δηλώνει η μητέρα του, ένα από τα βασικότερα προβλήματα που προκαλεί στο μικρό "γίγαντα" το ύψος του είναι η αδιάκοπη πείνα! "Από τη στιγμή που θα ξυπνήσει μέχρι να ξανακ��ιμηθεί, ζητάει συνεχώς φαγητό!"
Στη φωτογραφία βλέπετε τον Καράν με συνομήλικους φίλους του!Δεν χρειάζεται να σας πούμε ποιός από όλους είναι!

Το ύψος δεν είναι μόνο θέμα γονιδίων!

Μια νέα έρευνα από μεγάλη διεθνή ομάδα ερευνητών έρχεται να ρίξει περισσότερο φως στους πολύπλοκους γενετικούς παράγοντες που καθορίζουν το ύψος ενός ανθρώπου. Η μελέτη αποκάλυψε διαφορές σε 180 ξεχωριστά σημεία του γενετικού κώδικα (DNA), που μπορεί να παίζουν ρόλο στο πόσο ψηλός θα γίνει κάποιος.
Οι περιοχές αυτές του DNA αφορούν γονίδια, τα οποία εμπλέκονται στην ανάπτυξη του σκελετού, την πυκνότητα των οστών και την παχυσαρκία.
Η έρευνα (στην οποία συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής Πάνος Δελούκας από το βρετανικό Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger), υπό τον δρα Τζόελ Χίρσχορν της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “Nature”, σύμφωνα με το BBC και το Live Science.
Χάρη στη νέα έρευνα, υπολογίζεται πλέον ότι έφτασε σε 16% το ποσοστό των γνωστών γενετικών παραγόντων που καθορίζουν τις ανθρώπινες… υψομετρικές διαφορές, συνεπώς πολλά πράγματα ακόμα παραμένουν άγνωστα σε σχέση με το μυστήριο του ύψους, το οποίο επίσης επηρεάζεται από παράγοντες όπως η διατροφή και το περιβάλλον. Οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων όσον αφορά το ύψος, αποδίδονται σε μεγάλο βαθμό (γύρω στο 80%) σε γενετικούς παράγοντες, όμως μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει εντοπιστεί ένα και μοναδικό γονίδιο που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί κάποιος είναι πολύ ψηλός ή πολύ κοντός.
Όπως όμως δήλωσε ένας από τους συνεργαζόμενους ερευνητές, ο καθηγητής Τιμ Φρέιλινγκ της Ιατρικής Σχολής Πενίνσουλα της Βρετανίας, φαίνεται πως το ύψος «είναι πολύ πιο πολύπλοκο πρόβλημα» από ό,τι θεωρούσαν ως τώρα οι επιστήμονες, γι’ αυτό θα χρειαστούν ακόμα μεγαλύτερες μελέτες προκειμένου να κατανοηθούν οι βιολογικοί παράγοντες που καθορίζουν το ύψος.
Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ