Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ;


Ενα ελάττωμα σε σημαντικό εξάρτημα
της εξέδρας Deepwater Ηorizon στον Κόλπο του Μεξικού είχε εντοπίσει εργαζόμενος εβδομάδες πριν από την καταστροφική έκρηξη, όμως το πρόβλημα δεν λύθηκε, όπως αποκαλύφθηκε χθες.
Την ίδια ώρα, ακτιβιστές επισήμαιναν τους κινδύνους για την υγεία των εργατών που καθαρίζουν την πετρελαιοκηλίδα και εκτίθενται σε τοξικά χημικά. Αυτό συνέβη, εξήγησε ο εργαζόμενος,
επειδή η επισκευή θα απαιτούσε διακοπή της παραγωγής σε μια στιγμή που η λειτουργία της εξέδρας κόστιζε 500.000 δολάρια την ημέρα. Ο Μπέντον διευκρίνισε ότι η βλάβη αφορούσε το σύστημα ελέγχου της ξαφνικής αλλαγής πίεσης μέσα στο φρέαρ της γεώτρησης, το οποίος αποτελείται από μια τεράστια βαλβίδα που σφραγίζει το φρέαρ σε περίπτωση προβλήματος.
Εκτός από την οικολογική και οικονομική καταστροφή, μεγάλο κίνδυνο διατρέχει και η υγεία των ανθρώπων που προσπαθούν να την καθαρίσουν, επισήμανε στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν» η χημικός και ακτιβίστρια Γουίλμα Σούμπρα, η οποία εδώ και 30 χρόνια υπερασπίζεται τους κατοίκους της περιοχής έναντι της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου της Λουιζιάνας.

«Εχω καταγράψει 300 - 400 διαμαρτυρίες», λέει. «Πονοκέφαλοι, ζαλάδες, τσούξιμο στα μάτια, κάποιοι πόνοι στο στήθος. Ερχονται το βράδυ πολύ άρρωστοι, όμως χρειάζονται αυτή τη δουλειά, έτσι το επόμενο πρωί ξαναπηγαίνουν στα συνεργεία καθαρισμού.>>







Έχει "σπάσει" ο βυθός του κόλπου του Μεξικού;
Πρέπει να είναι η πιο ανησυχητική είδηση που έχω διαβάσει ποτέ! Εύχομαι να είναι ψέματα. Τι λέει; Εν περιλήψει: Ρώσοι επιστήμονες που κατέβηκαν με βαθυσκάφος στον κόλπο του Μεξικού διαπίστωσαν ότι ο βυθός έχει σπάσει σε πολλά σημεία από τα οποία αναβλύζει πετρέλαιο. Οι πιθανές επιπτώσεις; Ασύλληπτες. Καταστροφή του Ατλαντικού ολόκληρου. Δηλητηριώδεις βροχές για όλη τη Βόρεια Αμερική. Κι ο κόσμος αλλαγμένος προς το πολύ χειρότερο μετά απ' αυτό.







Οι Ρώσοι ζητάνε από τους Αμερικάνους να κλείσουν την "πληγή" με πυρηνική βόμβα κι οι Αμερικάνοι φοβούνται ότι έτσι θα μειώσουν τα ενεργειακά αποθέματα που τόσο χρειάζονται!!!
Η παγκόσμια οικονομική κρίση μοιάζει συναχάκι μπρος σ' αυτό το εφιαλτικό μέλλον.
Και προφανώς η BP είναι πολύ λίγη για να κάνει οτιδήποτε. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο θα έπρεπε να συστρατευτεί όλη η ανθρωπότητα, δεν μπορώ να φανταστώ να είναι διαφορετικό απ' αυτό.
http://gianniotis.blogspot.com/2010/07/blog-post_8083.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ