Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Nομοσχέδιο για την ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρουσίασε χθες στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου . Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το Ταμείο- το οποίο χρηματοδοτείται με 10 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, από τους πόρους των άλλων χωρών της ΕΕ και το ΔΝΤ - δεν είναι ένας ακόμη μηχανισμός για την ενίσχυση της ρευστότητας, είναι ένα δίχτυ ασφάλειας που διατηρεί τη σταθερότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δημιουργώντας τις θεσμικές προϋποθέσεις ώστε αν παραστεί ανάγκη να υπάρξει κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.
Με τη στήριξη των δύο μεγάλων κομμάτων εγκρίνεται η ίδρυση Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας -το οποίο χρηματοδοτείται με 10 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, από τους πόρους των άλλων χωρών της ΕΕ και το ΔΝΤ- όπως προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο συζητείται στην Ολομέλεια.
Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο 'Αγγελος Τζέκης, είπε πως η κυβέρνηση ενισχύει τους τραπεζικούς ομίλους την ώρα που αδειάζει τα δικαιώματα του εργαζομένου στους μισθούς και τις συντάξεις και χαρακτήρισε «ταξική» την πολιτική της. Μίλησε για προνομιακή μεταχείριση του τραπεζικού κεφαλαίου όταν ο εργαζόμενος λαός καλείται να πληρώσει τις ζημιές των τραπεζών και δήλωσε ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Από τον ΛΑΟΣ ο Ηλ. Πολατίδης διερωτήθηκε ποιες είναι οι αντίστοιχες κυβερνητικές πρωτοβουλίες που υπάρχουν για την στήριξη των παραγωγικών δραστηριοτήτων, των αγροτών της αμυντικής βιομηχανίας, λέγοντας «το μόνο που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα είναι τράπεζες;» και δηλώνοντας ότι το κόμμα του καταψηφίζει. Στην αναφορά δε του Γ. Καρατζαφέρη ότι «δεν θα λειτουργούσαν ούτε μία μέρα τα κόμματα, εκτός από τον ΛΑΟΣ κι ίσως άλλο ένα, αν οι τράπεζες έκοβαν την κάνουλα», ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι αδικεί το πολιτικό σύστημα της χώρας ότι είναι υποχείριο των τραπεζών ένα κόμμα όταν προσφεύγει σε τραπεζικό δανεισμό. «Αν μη τι άλλο η προσφυγή των κομμάτων στον τραπεζικό δανεισμό ως λύση έκτακτης ανάγκης δίνει διαφάνεια στο σύστημα», υπογράμμισε. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατά την παρέμβασή του πρότεινε την συγχώνευση τραπεζών με την Εθνική, την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) ρώτησε γιατί το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τα 28 δισ. ευρώ της ΝΔ και τώρα το ψηφίζει, και «γιατί τότε το πακέτο των 28 δισ. ήταν αντιλαϊκό και το πακέτο των 10 δισ. είναι δίκαιο;» επισημαίνοντας πως είναι λογική η σύμπλευση της ΝΔ με το νομοσχέδιο. Έκανε λόγο επίσης για ιδιωτικοποίηση των κερδών των τραπεζών και κοινωνικοποίηση των ζημιών και για μεγάλη ένεση επιδότησης του τραπεζικού συστήματος με χρήματα του δημοσίου, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Διαβάστε
ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, Ο Φ.Π.Α. … Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ