Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

"Σιαμαίες" μαργαρίτες στη Φουκουσίμα - Η επίδραση της ραδιενέργειας;

DAISIES 631 355 

Μια φωτογραφία με παραμορφωμένες μαργαρίτες από ζώνη ασφαλείας στη Φουκουσίμα κάνει τον γύρο του κόσμου και εντείνει τους φόβους 4 χρόνια μετά την καταστροφή στον πυρηνικό σταθμό του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας.
Τα λουλούδια φέρεται να είναι το τελευταίο στη μακρά λίστα των θυμάτων που έχουν υποστεί παραμόρφωση από πυρηνικές καταστροφές.

Η φωτογραφία αναρτήθηκε στο Twitter από τον χρήστη @San_kaido από την πόλη Nasushiobara που βρίσκεται περίπου 110 χιλιόμετρα μακριά από τη Φουκουσίμα.Η μη φυσιολογική ανάπτυξη και παραμόρφωση, όπως εξηγούν οι ειδικοί, προκαλείται από ορμονική ανισορροπία.
Το φαινόμενο ονομάζεται κορυνοβακτηρίωση και αποτελεί μια σχετικά σπάνια πάθηση που προκαλεί ανώμαλη ανάπτυξη των αγγειακών φυτών.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που παρατηρείται παραμόρφωση φυτών μετά την καταστροφή. Η Dailymail το 2013 είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από παραμορφωμένα φρούτα και λαχανικά, αποδίδοντας τις εμφανείς ανωμαλίες στα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας.Αυτά ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα επιτραπεί η επιστροφή των κατοίκων της Naraha, περιοχής κοντά στη Φουκουσίμα, στα σπίτια τους.Η Ιαπωνία συνεχίζει να μετράει τις πληγές της μετά την καταστροφή σε 3 από τους 6 πυρηνικούς αντιδραστήρες της Φουκουσίμα τον Μάρτιο του 2011.
newsit
από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ