Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΑΣ-ΕΠΕΙΓΟΝ!

 του Κωνσταντίνου Χατζηκώστα
Μέσα σε μια στάνη που λέγεται USA, ζουν δυο προβατάκια. Το ένα είναι ροζ (Τσίπρας) και το άλλο μαύρο (Ερντογάν). Γιατί μαύρο και όχι κόκκινο σαν την σημαία της Τουρκίας;.. Γιατί το προβατάκι αυτό έχει και δική του ατζέντα που περιλαμβάνει σχέσεις και συμφωνίες με Ρώσους, Σαουδάραβες, Καταριανούς και Ισραήλ. Kαι την USA την πονούν πολύ όλες αυτές. Οι USA δεν έχουν βρει ακόμα νέο πρόσωπο πέραν των Γκιουλέν και Ερντογάν, το οποίο να διαθέτει ισλαμικά αλλά και φιλοαμερικανικά χαρακτηριστικά. Σχέδιο διαμελισμού της Τουρκίας και καρατόμησης του Ερντογάν, σχεδιασμένο από Ομπάμα και Πούτιν σαφώς υφίσταται, αλλά δεν δείχνει να συμπεριλαμβανόταν στα χρονοδιαγράμματά τους για ετούτη την στιγμή.

Κι όσο για το σενάριο σκηνοθεσίας του πραξικοπήματος από τον ίδιο τον Ερντογάν, αυτό κι αν έχει τις αδυναμίες του, με πρώτη και καλύτερη την αιμοβόρα επιλογή τιμωρίας των υπευθύνων του πραξικοπήματος, αλλά και απλών στρατιωτών. Μάλιστα απορούμε πού ήταν κρυμμένα τόσα κτήνη μεταξύ των Τούρκων πολιτών που συμπεριφέρθηκαν έτσι, σαν βάναυση αγέλη, απέναντι στα στρατευμένα τους νιάτα.

Ενσωματωμένη εικόνα 2Το σενάριο σκηνοθεσίας αδυνατίζει και στο σημείο επίσης που προσγειώνονται στην Αλεξανδρούπολη οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί με το Black Hawk. Γιατί ο Σουλτάνος να ήθελε να συμπεριλάβει και κάτι τέτοιο στο παραμύθι του, όταν κάτι τέτοιο ενέχει κίνδυνο να δημιουργήσει επιπλοκές και μάλιστα τώρα που η νέα του ατζέντα με ρωσική προσέγγιση, περιλαμβάνει μόνο την εξ απαλών ονύχων -εκεί φτάσαμε να την κατατάσσουμε- προκλητικότητα στο Αιγαίο και δυο βάρκες με 30 ισλαμιστές την ημέρα στα ελληνικά νησιά;
Τα στοιχεία δείχνουν ότι το πιο πιθανό είναι να παραδοθούν στην Τουρκία οι 8 στρατιωτικοί (το ελικόπτερο επεστράφη). Αν μάλιστα ήταν σε θέση να κάνει ο Σουλτάνος ευγενικές υποδείξεις στα υπουργεία μας εξωτερικών και αμύνης, ότι δηλαδή οι στρατιωτικοί αυτοί αποτελούσαν μέρος ενός σχεδίου ανατροπής του από κεμαλικών αντιλήψεων εσωτερικούς του εχθρούς, οι οποίοι σκόπευαν, απαχθείσης της ηγεσίας, να εξάγουν την εσωτερική κρίση της χώρας, καταλαμβάνοντας τις 16 ελληνικές νήσους που επί συνόλου της τουρκικής πολιτικής είναι υπό καθεστώς αμφισβήτησης, κάτι τέτοιο θα ήταν πιο αποτελεσματικό για να πάρει τους αξιωματικούς αυτούς πίσω.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Η κυριολεκτική σφαγή και ο εξευτελισμός των στρατιωτών που έλαβαν μέρος στο πραξικόπημα (από Ερντογάν και απλούς πολίτες), στρατιώτες οι οποίοι δήλωναν πως θεωρούσαν ότι συμμετέχουν σε άσκηση, σηματοδοτούν κατά την γνώμη μου την έναρξη του αλληλοσπαραγμού και εμφυλίου πολέμου στην Τουρκία. 2000 νεαρά παιδιά δεν θα τα ξαναδούν μάλλον στα σπίτια τους οι γονείς τους..

Ο αδύναμος κρίκος Ερντογάν άρχισε τα θανάσιμα λάθη που περιμέναμε. Επίσης, αντί να ζητά από την Ελλάδα την παράδοση των 8 στρατιωτικών, την ''απαιτεί'' βεβαιώνοντάς μας ότι θα έχουν θανατική καταδίκη, και εδώ στριμώχνεται ο ''υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων'' Τσίπρας, του οποίου την ακριβή ''αντζέντα υπακοής'' δεν ξέρουμε πλήρως (θα κάνει σίγουρα ό,τι του πουν, αλλά ποιοί ακριβώς;..τα ανθελληνικά μέτωπα έχουν μπλέξει τα μπούτια τους τελευταία).

Αν δεν παραδοθούν στον σχιζοφρενή Σουλτάνο οι 8, ίσως σύντομα ακούσουμε και για κλείσιμο των πρεσβειών σε Άγκυρα και Αθήνα, οπότε ''δώστου κλώτσο να γυρίσει'' θα ξεκινήσει το προφητευόμενο παραμύθι που μόνο παραμύθι δεν θα είναι…
Eίπαμε: Ο Πατροκοσμάς ο βασικός ασύρματος του Θεού και ο Όσιος Παΐσιος ο αποκωδικοποιητής των σημάτων του ασυρμάτου!

Τα γεγονότα πλέον είναι πολύ κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ