Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ !!!!

ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ): ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ
Του ΑΚΗ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*  

Θεμελιώδες άλλα διάτρητο επιχείρημα όσων υποστηρίζουν τη νέα συμφωνία –μνημόνιο και τις καταστροφικές συνέπειες της, είναι ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση και ότι αν η χώρα αναγκάζετο να φύγει από την Ευρωζώνη αυτό θα ήταν, τάχα, καταστροφή για τον τόπο.

Το επιχείρημα αυτό δεν ευσταθεί, παρά μόνο ως ευτελής προπαγάνδα.

Κατ' αρχάς η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις προεκλογικές της ρητές δεσμεύσεις, θα έπρεπε να είχε προετοιμαστεί για μια εναλλακτική αντιμνημονιακή πορεία, την οποία στεντόρεια εξάγγελε, ακόμα και αν αυτή θα έπρεπε να φτάσει μέχρι και την έξοδο από την Ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση, όμως, παρά τις πιέσεις του «Αριστερού Ρεύματος», δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει την αντιμνημονιακή εναλλακτική λύση. Κι αυτό διότι, υποκύπτοντας σε «θρησκευτικού» τύπου αγκυλώσεις και στην τρομοκρατία του κατεστημένου, δεν είχε, πέραν των άλλων, την πολιτική βούληση να αμφισβητήσει την θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη.

Ακόμα, όμως, και τώρα, που το κυβερνητικό επιτελείο γεμάτο αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, βρέθηκε αντιμέτωπο με τους στυγνούς εκβιασμούς των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε., υπήρχε η δυνατότητα για πολύ διαφορετικές επιλογές. Δύσκολες και αυτές αλλά ελπιδοφόρες, αξιοπρεπείς και με προοπτική.

Εξ άλλου είναι γνωστό στο κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο ότι στο δίκτυό της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας υπάρχουν, περίπου, 20 δις ευρώ σε ρευστό για έκτακτες ανάγκες.

Αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, παρά και ενάντια στη βούληση της ΕΚΤ, για να στηρίξουν οικονομικά και κοινωνικά, μια περίοδο μετάβασης, εφ' όσον ήταν απαραίτητο, στο εθνικό νόμισμα, ως απάντηση στα τελεσίγραφα της Ε.Ε.

Εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν; Ναι υπήρχαν! Πολιτική θέληση να εφαμοσθούν δεν υπήρχε.

Υπερίσχυσε ο «μονόδρομος» των μνημονίων!


* Ο Άκης Μπαδογιάννης είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
πηγή iskra
ενημέρωση oimos-athina.blogspot.gr

από
ΑΚΗΣ ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ (μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ): ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 20 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΡΕΥΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ - See more at: http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2015/07/20.html#sthash.9vVmVVg1.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

Σελίδες

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ