Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Το χρώμα μαλλιών και ματιών των Ελλήνων

 

Ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το 1879 ο Ornstein δημοσίευσε κάποια στοιχεία σχετικά με το χρώμα μαλλιών και ματιών Ελλήνων στρατιωτών στο περιοδικό Zeitschrift für Ethnologie σε άρθρο με τίτλο "Über Farbe der Augen, Haare und Haut der heutigen Bewohner Griechenlands"
Προσθέτοντας τις κατηγορίες 6,7 προκύπτει ότι το 71% των Ελλήνων έχουν σκούρα μάτια και μαλλιά ταυτόχρονα, αποτελώντας τη μεγάλη πλειοψηφία, γεγονός που παρατηρούμε όλοι γύρω μας καθημερινά. 
Οι (καστανο-)ξανθοί είναι 8-9% και αυτό οφείλεται κυρίως σε Διναρικούς και λίγους Βαλτικούς.
Ως προς το χρώμα των ματιών, το ανοιχτό χρώμα ματιών είναι πιο σύνηθες από το ανοιχτό χρώμα μαλλιών, καθώς το 27% περίπου των Ελλήνων έχει ανοιχτό χρώμα ματιών. Αυτό καταδεικνύει ότι το ανοιχτό χρώμα μαλλιών και το ανοιχτό χρώμα των ματιών δεν πηγαίνουν μαζί. Μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία των ανοιχτών ματιών ανήκουν σε έχοντες καστανά μαλλιά.
Συμπερασματικά, η έρευνα του Ornstein δείχνει ότι οι Έλληνες είναι στην μεγάλη πλειοψηφία καστανοί με καστανά μάτια, με περίπου έναν στους τέσσερις να έχει ανοιχτό χρώμα ματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ