Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Σε ποια κατηγορία ανήκει η μύτη σας;


Η "Ελληνική" μύτη είναι ίσια και λεπτή, αντιστοιχώντας σε λεπτορρινία. Εμφανίζεται στον Μεσογειακό και Νορδικό φυλετικό τύπο, αλλά και στον Βορειοαφρικανικό, Κρομανοειδή, Αιθιοπικό, Αλπικό.
Η "Νουβική" μύτη εμφανίζεται στις φυλές της υποσαχάριας αφρικής, είναι αρκετά πλατιά και κοντή και αντιστοιχεί σε πατυρρινία ή μεσορρινία.
Η "Ρωμαϊκή" μύτη είναι κυρτή, αντιστοιχεί σε λεπτορρινία και εμφανίζεται κυρίως στον Διναρικό και λιγότερο στον Μεσογειακό τύπο.
Η "πατημένη" - Snub και η "κοίλη" - Turn-up μύτη είναι χαρακτηριστικές του Αλπικού και Βαλτικού τύπου, η πρώτη και του Κρομανοειδή. Είναι κοντές και αντιστοιχούν συνήθως σε μεσορρινία.
Η μύτη "γερακιού" εμφανίζεται στον Αραβικό και Ιρανικό φυλετικό τύπο, ενίοτε και στον Βορειοαφρικανικό. Η μύτη αυτή είναι λεπτή και κυρτή, με λεπτή απόληξη και διαφέρει από τη μύτη του Αρμενοειδούς, η οποία είναι κυρτή, αλλά ευρύτερη, με παχιά απόληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ