Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Προτίμησαν τό κεφάλι τού Σατανά , στά χρώματα τού "ουράνιου τόξου" ...ΣΟΥΗΔΙΑ: Κατέβασαν από τη Νομική Σχολή τα πορτραίτα των (Λευκών) καθηγητών, λόγω πολυπολιτισμικότητας και φεμινισμού και ανέβασαν αυτό..

Ο λόγος που προβάλλεται για αυτή την απομάκρυνση, είναι ότι «απεικονίζουν ηλικιωμένους λευκούς άντρες καθηγητές» και ως εκ τούτου αυτή η εικόνα δεν συμμορφώνεται με τις πολυπολιτισμικές πολιτικές του τμήματος.

Ο κοσμήτορας της σχολής Jonas Ebbesson παραδέχεται ότι «μέχρι τη δεκαετία του '70 όλοι οι καθηγητές της σχολής ήταν λευκοί» και ότι «συνέβαλαν σημαντικά στις νομικές σπουδές». Παρ’ όλα αυτά ο ίδιος έχει αποφασίσει να κάνει αυτές τις αλλαγές στο όνομα του φεμινισμού και της πολυπολιτισμικότητας. Συνεχίζοντας λέει:

«Είχαμε μια προτομή ενός καθηγητή, ο οποίος πριν από 100 χρόνια ήταν αυτός που ασκούσε την πιο μεγάλη κριτική στην απόφαση η Elsa Eschelsson να γίνει η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια ομικής στη Σουηδία. Νομίζω ότι είναι ωραίο να μην έχουμε αυτή την προτομή στην σχολή πια».

Το νέο "κατάλληλο" έργο τέχνης έχει επιλεγεί από το Σουηδικό Συμβούλιο Τέχνης σε συνεργασία με τον Jonas Ebbesson και μια ομάδα έργου. Αυτές οι αλλαγές και η προμήθεια του νέου «έργου τέχνης» θα πρέπει να πληρωθούν από τους Σουηδούς φορολογούμενους.

Το νέο «έργο τέχνης» δείχνει ένα κεφάλι άλκης (τύπος ελαφιού) στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Οι πολυπολιτισμικές φιλοδοξίες του Ebbesson όμως, εκτείνονται πέρα ​​από την τέχνη. Βρίσκεται πίσω από ένα πολυπολιτισμικό project, που έχει ως στόχο να μειώσει το ποσοστό του Σουηδών μεταξύ των φοιτητών νομικής. Η σκέψη του :

«Οι δικηγόροι υπερεκπροσωπούνται σε πολλά κοινωνίες θέσεις εξουσίας και επομένως είναι σημαντικό η ομάδα αυτή να αντανακλά την κοινωνία», (δηλαδή την πολυπολιτισμική).

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ