Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Τα ρουσφέτια της "πρώτη φορά αριστερά"

"...Οι πονηροί αρέσκονται στην δημοκρατία γιατί μπορούν να κρυφτούν πίσω από αυτήν"
Ξενοφώντος Αθηναίων Πολιτεία §ΙΙ στίχος 20
Μόλις 4 μήνες στην εξουσία και η "πρώτη φορά αριστερά" απέδειξε ότι δεν έχει να επιδείξει τίποτε διαφορετικό από τα γνωστά ρουσφέτια της "προηγούμενη φορά αριστερά" του Ανδρέα.
Για να δούμε τα ρουσφέτια με λεπτομέρειες:
 Ας ξεκινήσουμε από τον εξάδελφο του Τσίπρα, τον Τσίπρα:
 Μόλις λίγες ημέρες στην διακυβέρνηση και ο Τσίπρας διόρισε τον πρωτοξάδελφο του Γεώργιο Τσίπρα ως Γενικό Γραμματέα Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ο Γ. Τσίπρας είναι διεθνολόγος (έλα...) και αρθρογράφος της εφημερίδας "Αυγή". ο πρωτοξάδελφος είναι γιος του αδελφού του πατέρα του Ηρακλή, με τον οποίο ο πατέρας του είχε την κατασκευαστική εταιρεία η οποία έπαιρνε μεγάλα δημόσια έργα την δεκαετία του 70. Ο "πρώτη φορά αριστερά" ήταν φτωχόπαιδο δηλαδή όπως και ο "προηγούμενη φορά αριστερά"

συνεχίζουμε με την έτερη υπερασπίστρια της "δημοκρατίας" τους την Κωνσταντοπούλου, η οποία διόρισε την μάνα της Πρόεδρο του ΕΣΡ:
ΕΣΡ:

 Σύμφωνα με το Σύνταγμα ο μόνος θεσμός που έχει την δικαιοδοσία να ελέγξει το ΕΣΡ είναι η Βουλή. Έτσι λοιπόν η Πρόεδρος της Βουλής Ζ. Κωνσταντοπούλοιυ που ελέγχει την Βουλή διόρισε την μάνα της Πρόεδρο του ΕΣΡ... "δημοκρατικά" πράγματα δηλαδή.

 από κει και έπειτα έχουμε και λέμε:

- Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά τοποθέτησε ως ειδικό σύμβουλό της (επί πολιτικών θεμάτων) τον αδελφό της Νίκο Κουντουρά, ο οποίος έχει αναλάβει και τις σχέσεις της με τα ΜΜΕ.
- Άλλο ένα αντρόγυνο (πέραν των Δρίτσα και Χριστοδουλοπούλου) εντοπίζεται, επίσης, στην κυβέρνηση: Νέος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας στο υπουργείο Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπαϊωάννου του οποίου η σύζυγος, Κλειώ Παπαπαντολέων,  είναι ειδική συνεργάτρια του υπουργού Δικαιοσύνης.
- Ο υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδερφό της Ρένας Δούρου, Π. Δούρο.
- Ο σύντροφος της Περιφερειάρχου, Δημήτρης Μπενίσης, έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής.
- Ο Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθέτησε στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης τη σύντροφο  του Υπουργού Δικαιοσύνης, Ιφιγένεια Καμτσίδου.
- Επιπλέον, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Ευάγγελος Καλπαδάκης, είναι ανιψιός του Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση. Ο αδερφός του, Γιώργος Καλπαδάκης, είναι επικεφαλής του γραφείου του Aντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.
- Ο Θεόδωρος Μητράκος, νέος υποδιοικητής της ΤτΕ, είναι μνηστήρας της κόρης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
- Η Πετρούλα Σαρτζετάκη, θυγατέρα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, διορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
- Η Εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη,  διόρισε στο γραφείο του ΥΕΘΑ, Π. Καμμένου, την κόρη και την γραμματέα της. Συγκεκριμένα:
Με το (Φ.470.1/87/192359/Σ,150/06,04,2015) διορίζεται η θυγατέρα της κυρίας Χρυσοβελώνη στο Υ.ΕΘ.Α (Παπαδοπούλου Μχαέλα – Ιωάννα του Κωνσταντίνου).
Με το (Φ 470.1/71/192142/Σ.108/16.03.2015) διορίζεται ως ειδική συνεργάτης   στο πολιτικό γραφείο ΥΕΘΑ, η γραμματέας του πολιτικού γραφείου της, κυρία Κορομηλά –Βαλσαμή).
Τέλος, τουλάχιστον τρεις υπουργοί έχουν φροντίσει να διορίσουν ως συμβούλους παιδιά ή ανίψια παλαιών στελεχών του ΚΚΕ.
 Διορισμοί φίλων και κομματικών στελεχών:
- Μετά την τοποθέτηση του Γιώργου Ρωμανιά στο Υπουργείο Εργασίας, με προσωπική παρέμβαση του Π. Καμμένου, από την πρώτη εβδομάδα της νέας Κυβέρνησης, ακολούθησε μια καταιγίδα διορισμών φίλων και κομματικών στελεχών:
  συνέχεια ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ