Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 2 Μαΐου 2015

'Ολοι οι Έλληνες είναι δυνατόν να ζούν δίχως να κάνουν τίποτα απολύτως επί 35 έτη , πωλούντες απλώς 30 εκατοστά ενός τετρ. χλμ. Πεντελικού μαρμάρου ετησίως!




Ο μεγάλος Έλληνας Σωτήριος Σοφιανόπουλος είχε πεί μεταξύ τόσων άλλων για τον πλούτο της Ελλάδος.
ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ
« Η εξόρυξις   του Πεντελικού μαρμάρου- διά του οποίου ανηγέρθη ο Παρθενών- απαγορεύεται με το αιτιολογικό ότι θα αλλοιωθεί το τοπίον. Υπάρχουν όμως μελέται κατά τάς οποίας είναι δυνατόν να εξορύξωμεν το μάρμαρον εσωτερικώς διά της διανοίξεως στοών χωρίς να υποστή το βουνόν αλλοίωσιν. 
Έάν ύπολογίσωμεν  προς 25000 δρχ. ανά μ2 πάχους 2 εκ.  πεντελικού μαρμάρου, έν κυβικόν  χιλιόμετρον αυτού , μας δίδει έν τετράκις εκατομμύρια δραχμάς, όταν το σημερινόν [1998] ακαθάριστον εθνικόν προϊόν  δεν ξεπερνά τά 
30 τρισεκατομμύρια !   
Δηλαδή, όλοι οι Έλληνες  είναι δυνατόν να ζούν δίχως να κάνουν τίποτα απολύτως επί 35 έτη , πωλούντες απλώς 30 εκατοστά ενός τετρ.  χλμ. Πεντελικού μαρμάρου ετησίως!

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΠΕΤΡΩΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΝΙΟ (ΚΑΤ' ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟ) ΠΕΤΡΩΜΑ ΜΑΣ.
    ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΕΙΑΝ-ΔΙΑΝ ΦΥΣΙΝ.
    ΕΧΕΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.
    ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΦΩΤΑΥΓΕΙ.
    ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΟΓΚΟ - ΑΝ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝ ΗΤΑΝ ΦΙΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΑΡΜΑΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ.
    ....ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ...
    ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ...

    ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ