Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Πρόβα ενός γενικού παγκοσμίου πολέμου;...

prison20070
Σφοδρές μάχες γύρω από την πόλη του Χαλεπιού προδίδουν κυριολεκτικά ένα μίνι παγκόσμιο πόλεμο αυτών των ημερών, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την έκβαση του πενταετούς αιματηρού εμφυλίου πολέμου στην Συρία, που θυμίζει τον ισπανικό εμφύλιο παραμονές του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
prison20071Σύμφωνα με εδικό δημοσίευμα αφιέρωμα της τουρκικής εφημερίδας Radikal, που επικαλείται και σχετικό όρθρο της Αμερικανίδας δημοσιογράφου Liz Slay από την γνωστή αμερικανική εφημερίδα Wasgington Post στις μάχες του Χαλεπιού συγκρούονται δυνάμεις από πολλές χώρες γεγονός που δίνει στην σύγκρουση αυτή τον χαρακτήρα ενός μίνι παγκοσμίου πολέμου, ή ακόμα χειρότερα, την πρόβα ενός γενικού παγκοσμίου πολέμου όπως είχε γίνει και με τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, στην πλευρά του καθεστώς ταυ Άσαντ πολεμούν έκτος από τους Σύριους, μαχητές από την λιβανέζικη Χετζμπολάχ, στρατιώτες και αξιωματικοί από το Ιράν, Σιϊτες από το Ιράκ και φυσικά οι Κούρδοι που έχουν συχνά και την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Απ' την άλλη μεριά στην πλευρά των αντικαθεστωτικών εκτός από Σύριους σουνίτες, πολεμούν Τούρκοι, Σαουδάραβες, πολεμιστές από το Κατάρ και άλλα κράτη του Κόλπου, μουσουλμάνοι από την Αφρική και όπως αναφέρεται και Αμερικανοί ενώ υπάρχουν πληροφορίες για Πακιστανούς και Αφγανούς Σουνίτες εθελοντές που ενισχύουν τον λεγόμενο Συριακό Απελευθερωτικό Στρατό.

 prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ