Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο στρατός της Τουρκίας βλέπει τον όλεθρο να έρχεται – Ο Ερντογάν οδηγεί την χώρα σε σύγκρουση με την Ρωσία


d07897e6-b84f-4de6-978a-36816733b6c1


Ο πρώην επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών, Ismail Hakki, δήλωσε στο ρωσικό Sputnik ότι στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί έντονη δυσαρέσκεια σε σχέση με την πολιτική της Άγκυρας στο θέμα της Συρίας.
Συγκεκριμένα, η πολιτική Ερντογάν-Νταβούτογλου και οι δηλώσεις τους που δείχνουν την πρόθεση χερσαίας επέμβασης στην Συρία, επηρεάζει άμεσα τον τουρκικό στρατό.
Σύμφωνα με τον Hakki οι Ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας δεν συμμερίζονται τις ίδιες προσδοκίες με την Άγκυρα: «Φυσικά είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν τις εντολές. Αλλά μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υποστήριξαν ποτέ την ιδέα στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον γειτονικής χώρας».
Μάλιστα ο πρώην επικεφαλής του γραφείου πληροφοριών της Τουρκίας τόνισε πως ενδεχόμενη τουρκική εισβολή στην Αφρίν ή την Αζάζ μπορεί να έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες.
«Ακόμα και η πιο ελαφριά κίνηση εντός Συρίας μας απειλεί με σύγκρουση με την Ρωσία. Ακόμα και μια επιχείρηση μικρής κλίμακας θα οδηγήσει την Τουρκία σε αδιέξοδο. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν σημάδια πως διεξάγονται προετοιμασίες για μια τέτοια επιχείρηση», ανέφερε και κατέληξε:
«Φρονώ πως αν η Τουρκία τολμά ακόμα να κάνει αυτό το βήμα και εισβάλλει τελικά στο έδαφος της Συρίας, οι συνέπειες θα είναι μη αναστρέψιμες».
prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ