Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Βάζουν ταφόπλακα στο ελαιόλαδο με επιγραφή ¨Νόμιμη νοθεία¨

"Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρόταση του ΟΟΣΑ που συζητείται έντονα αυτές τις ημέρες, για την "νόμιμη νοθεία" του ελαιόλαδου. Δηλαδή να επιτραπεί η κυκλοφορία μειγμάτων ελαιόλαδου με σπορέλαιο. Το σύνολο των συνεταιριστικών οργανώσεων και αγροτικών φορέων, βουλευτές ακόμη και από τα κυβερνητικά κόμματα και ειδικοί εκφράζουν την κατηγορηματική τους αντίθεση με ένα τέτοιο μέτρο που αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών και της αγροτικής οικονομίας. Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι η συζήτηση αυτή εξελίσσεται και το μέτρο προωθείται από το υπουργείο Ανάπτυξης, όταν στη θέση του πρωθυπουργού βρίσκεται ο μεσσηνιακής καταγωγής Αντώνης Σαμαράς...........
Από όλες τις πλευρές υπενθυμίζεται ότι δίνεται μάχη για να προστατευτεί και να αναβαθμιστεί η ποιότητα του προϊόντος, ως προϋπόθεση και αιχμή του εξαγωγικού δόρατος, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κληθεί να πατάξουν τη νοθεία που είναι καταστροφική και για την κατανάλωση αλλά και για το όνομα του ελληνικού ελαιόλαδου.
Η πρόταση του ΟΟΣΑ -στη μελέτη που πληρώθηκε με 930.000 ευρώ από το κράτος- προωθεί εμφανώς τα συμφέροντα των βιομηχανιών σπορέλαιων στο όνομα της "ποικιλίας στο ράφι" και της "μικρότερης τιμής", σε βάρος του ελαιόλαδου. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση φλερτάρει με αυτή την ιδέα, δεν κάνει απολύτως τίποτε για να καθιερωθεί η υποχρεωτική χρήση μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ελαιόλαδου στα πάσης φύσεως καταστήματα εστίασης. Κάτι το οποίο έχουν καθιερώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο όλες οι άλλες μεσογειακές χώρες, και μάλιστα στην Ισπανία εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων.
Σύμφωνα με το olivenews.gr, «"όχι" στα μίγματα ελαιολάδου-σπορέλαιων στην Ελλάδα, που προτείνει ο ΟΟΣΑ, λέει ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελιά και τα Προϊόντα της, Ισπανός Rafael Sánchez de Puerta.
Ο Rafael Sánchez de Puerta, που είναι και γενικός διευθυντής της FAECA (Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων της Ανδαλουσίας) σχολιάζοντας τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα, δήλωσε πως ενώ σχεδόν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο επιτρέπονται τέτοιου είδους μείγματα, ελπίζει ότι η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να απαγορεύουν στις εταιρείες να παράγουν μείγματα ελαιόλαδου-σπορέλαιων για κατανάλωση εντός των εθνικών τους συνόρων. "Τα προϊόντα που αποτελούνται από μείγμα ελαιόλαδου και σπορέλαιων απειλούν να υποβαθμίσουν την ποιότητα και τη διαφάνεια στον ελαιοκομικό τομέα", προσθέτει ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Ομάδας της Κομισιόν για την Ελιά και τα Προϊόντα της».
πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ