Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Εις τι διαφέρει το Ορθόδοξον δόγμα εκ του Παπικού ;

  Άπαντες οι άνω των πεντήκοντα ετών υπέστημεν, διαρκούσης της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών εν τω (ενιαίω τότε) Γυμνασίω, έντονον πίεσιν, εκ μέρους του Καθηγητού, προς εμπέδωσιν της αιτίας του σχίσματος των δύο Εκκλησιών !
   Η αιτία του σχίσματος, ως εδίδασκον οι Καθηγηταί των Θρησκευτικών, έγκειτο εις την δυσνόητον (ως προς ημάς τους μαθητάς) υπόθεσιν του "φιλιόκβε", ήτοι του εάν ο Υιός ήτο και Θεός ή όχι !
   Διαρευσάντων των δεκαετιών διεπιστώσαμεν, όσοι εξ ημών ησχολήθημεν μετά της Ιστορίας και, εν γένει, μετά της Αληθείας της Ζωής, του Πλανήτου, της Πατρίδος, κλπ, ότι έτερον ήτο το ακανθώδες και διαχωριστικόν των δύο Εκκλησιών πρόβλημα : Οι Παπικοί ήσαν προσκολλημένοι πρωτίστως μετά της ... Παλαιάς Διαθήκης (ως την εννοούν οι ... εβραίοι), ενώ η Ορθόδοξος Εκκλησία προβάδισμα έδωσεν (και ορθώς) εις την Καινήν Διαθήκην !!!
 
Της Αληθείας ταύτης απόδειξιν πλήρην αποτελεί και η εκλογή,αείποτε, εις το αξίωμα του Πάπα Καρδιναλίων ... εβραϊκής καταγωγής ! 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ