Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΓΚΑΡΤΖΟΥΦ


Τι να πεί κανείς.  Καθίσαμε να δούμε την τελετή έναρξης των ολυμπιακών αγώνων του 2012 και  απογοητευθήκαμε τά μέγιστα.  Ένα θέαμα χωρίς έμπνευση, χωρίς εκπλήξεις , χωρίς  θέμα, και πάνω από όλα χωρίς πνεύμα.  Πολύ κιτσαρία,  πολλοί  αντιπροσωπευτικοί μαύροι άγγλοι,  και γενικά ένα συνονθύλευμα  από περίεργα  χορευτικά και παρδαλά χρώματα.  Μπορώ να πώ πώς δεν καταλάβαμε  τι ακριβώς βλέπαμε  και τι θέλανε να πουν μέσα σε όλη αυτή  την  φλύαρη  ανθρωποκατάσταση  που περιφερόταν  στο στάδιο χωρίς συνοχή και  αρμονία.  Εκείνο το εγγλέζικο σπίτι πάλι; Τι χαζό πού ήταν. Μας ένοιαζε εμάς πώς περνά το σαββατοκύριακο η νεαρή μιγάς  στην ντίσκο  της πόλης της και  το φλέρ της με τον μαύρο φίλο της; Πού κόλλαγε το θέμα;  Θα μου πείτε όπου κόλλαγαν και τά άλλα.  Η βασίλισσα πάλι;  Ήρθε ο τζέις μποντ να την πάρει να πάνε βόλτα με το ελικόπτερο. Καταπληκτικό , να τά χάνεις από την ευρηματικότητα τους , η φαντασία τους έσπαζε κόκκαλα.
Όλο το θέαμα μια βαβούρα.  Αυτό πού μου ήρθε στο μυαλό όσο το έβλεπα ήταν , το πόσο κούφια και γήϊνη ήταν η παράσταση{προσέξατε πού οι άνθρωποι ξεφύτρωναν μέσα από το χώμα  από  εκείνο το βουναλάκι;}   σε σύγκριση με την πνευματική και ουράνια {με τον φτερωτό έρωτα δημιουργό ζωής}  την δική μας, την Ελληνική. 
Η χαρά και η συγκίνηση ήταν την στιγμή πού είδα την Ελληνική σημαία με την αποστολή μας να μπαίνει στο στάδιο  πρώτη . Μετά ακολούθησαν αλφαβητικά οι υπόλοιποι.
Έκεί πού ένοιωσα δέος ήταν όταν στα πλάνα παρουσιάστηκε η φλόγα να ξεκινά από το κάτοπτρο  στην Ολυμπία .  Έτσι για να καταλάβουν πώς όσο και να πολεμάνε τον Ελληνισμό {στον χαιρετισμό , ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: "Με μια έννοια οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν σπίτι τους απόψε! Εννοώντας την αγγλία } , το Πνεύμα του το  Αθάνατο, ότι και να κάνουν , το Φώς το Πνευματικό  όπως και η ηλιακή φλόγα  πάντα θα ξεκινάει  από τον τόπο πού γέννησε τον Άνθρωπο και τον Λόγο  και απλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, την ΕΛΛΑΔΑ.

Υ.Γ.  Πολλά νέα κράτη βρέ παιδιά.  Κρατηδιάκια  των 60 και 25 χιλιάδων κατοίκων.  Άκουσα πώς ήταν 205!!!  
Σοφία Βλάχου
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΜΑ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ 










ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ  ΣΤΙΣ  ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ