Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Περιπτώσεις Κ.Ζιαζιά-Β.Παπαχρήστου: Το σύστημα "Γ.Παπανδρέου" κυβερνά ακόμα...


Δύο φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους γεγονότα καταδεικνύουν ότι το καθεστώς του Γιώργου Παπανδρέου "ζει και βασιλεύει" στη χώρα αυτή και οι μηχανισμοί του ελέγχουν ακόμα την Ελλάδα.
Το πρώτο ήταν ο επικίνδυνος για την ασφάλεια της χώρας, όπως αποδείχθηκε "εκλεκτός" των Γ.Παπανδρέου και Π.Μπεγλίτη, ο πρώην αρχηγός  Στρατού, και το δεύτερο της Βούλας Παπαχρήστου η οποία τόλμησε να γράψει ένα αστείο στο twitter και το παπανδρεϊκό παγκοσμιοποιημένο σύστημα με την αρωγή, φυσικά και της Αριστεράς (να χαίρεστε κ. Α. Σαμαρά τους συνεταίρους της ΔΗΜΑΡ) όπως κάνει τόσα χρόνια με όσους δεν τους είναι αρεστοί ιδεολογικά, αποφάσιαν να την εξοντώσουν.
Τον Ζιαζιά για να τον κανει αρχηγό το δίδυμο Παπανδρέου-Μπεγλίτη αποστράτευσε σχεδόν όλους τους αντιστρατήγους των Ε.Δ. που ήταν αρχαιότεροί του. Άνθρωποι που είχαν πολλά να προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και την χώρα, επί πολλά χρόνια ακόμα.
Στελέχη για τους οποίους είχε δαπανήσει ο ελληνικός λαός δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την εκπαίδευσή τους στα χρόνια της θητείας τους.
Και όταν ανέλαβε Αρχηγός Στρατού ο κομματικός εκλεκτός του Γ.Παπανδρέου "πέρασε λεπίδι" στις κρίσεις που ακολούθησαν εκατοντάδες άξια στελέχη του Στρατού, απλά και μόνο επειδή δεν ήταν κομματικά αρεστά, ίσως και γιατί είχαν  εκφράσει προβληματισμό για το που πήγαινε η χώρα. Έτσι αποστρατεύθηκε ο Φ.Φράγκος και τόσοι άλλοι.
Ήρθε λοιπόν τα ξημερώματα το παιδί του "παπανδρεϊκού σωλήνα" για να πει, τι; "Ότι δεν δέχεται παρεμβάσεις στο έργο του"  δηλαδή ότι θα αποστρατεύσει, όποιον γουστάρει αυτός ! Με ποια νομιμοποίηση και με ποιο δικαίωμα το προϊόν της διακυβέρνησης του Μνημονίου και του πραξικοπήματος Γιωργάκη της 1ης Νοεμβρίου 2011 θα κάνει ότι θέλει στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Φυσικά έτσι βρήκε, έτσι έκανε. Χθες, το defencenet.gr είχε γράψει τα εξής προφητικό σημείωμα:
"Το defencenet.gr  (...) είχε ξεκαθαρισμένη θέση υπέρ «διορθωτικών» κινήσεων στην ηγεσία των Ε.Δ.. Αυτή ήταν και είναι η θέση μας. Αλλά άλλος ελέγχει την εξουσία και άλλος κυβερνά και αναλαμβάνει τις ευθύνες του για τις επιλογές του. Εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία και σε αυτή θέλουμε να μείνουμε…".
Κοινώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έπρεπε ΑΥΤΗ να είχε καθαιρέσει τα προϊόντα του πραξικοπήματος Παπανδρέου-Μπεγλίτη ή τουλάχιστον τις δύο πλέον προκλητικές περιπτώσεις και δεν το έπραξε άμεσα.
Αντίθετα έπεσε επικοινωνιακό θύμα ενός απίθανου κομματάρχη που έτυχε και φόρεσε στολή αρχηγού Επιτελείου.
Ο υπουργός Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος πλήρωσε και τον "απόλυτο" του χαρακτήρα του Π.Καράμπελα (προσωπική επιλογή του Α.Σαμαρά) και την ύπουλη κίνηση Ζιαζιά που έβαλε το κομματικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας. Αλλά αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις οπότε είμαστε βέβαιοι ότι την επόμενη φορά θα ξέρει. 
Το δεύτερο κρούσμα είναι η περίπτωση της αθλήτριας του στίβου Βούλας Παπαχρήστου την  οποία με μία απόφαση ντροπής η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) την απέκλεισε από την αποστολή των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου, εξαιτίας ενός αυστηρά προσωπικού της χιουμοριστικού σχολίου στο twitter. 
Στην ανακοίνωσή της η ΕΟΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "Mε απόφασή της τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού. Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου."
Η Ελληνίδα αθλήτρια είχε αναφέρει σε ηλεκτρονικό μέσο το εξής ανέκδοτο «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!».
Ρατσιστικό; Αν σκέφτεσαι "παγκοσμιοποιημένα", όπως η κάστα του Γιώργου Παπανδρέου, ναι.
Η απαράδεκτη απόφαση αυτή της ΕΟΕ να πλήξει την ίδια την Ελλάδα και να πληγώσει την καριέρα μιας Ελληνίδας αθλήτριας για ένα χιουμοριστικό και ουδόλως ρατσιστικό σχόλιο, έχει να κάνει μόνο με τις αντιλήψεις της πολιτικής Παπανδρέου ότι οι ξένοι έχουν περισσότερα δικαιώματα στην Ελλάδα από τους Έλληνες.
Η παραπάνω απόφαση δεν αφορά μόνο την Βούλα Παπαχρήστου. Αφορά τον οποιονδήποτε ελεύθερο σκεπτόμενο πολίτη και μας οδηγεί σε μονοπάτια ιδεολογικής και εθνικής τρομοκρατίας, όπου ο κάθε ένας που τολμά να ενοχλείται από το 1,4 εκατ. ξένων που έχουν κατακλύσει την χώρα, πρέπει να στέλνεται στο πυρ το εξώτερον ϊσως γιατί εμποδίζει τον αφελληνισμό της.
Είχε προηγηθεί μια απαράδεκτη και ιταμή ανακοίνωση του συνεταίρου της ΝΔ στην κυβέρνηση, της ΔΗΜΑΡ η οποία ειρωνευόταν την Βούλα Παπαχρήστου προτρέποντας την ΕΟΕ να ακυρώσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς, πράγμα που έγινε. Ας είναι υπερήφανη η ΝΔ και για την περίπτωση Ζιαζιά και για την αποδοχή της πρότασης αποβολής της κοπέλας.
Είναι ντροπή για τη  χώρα και για τους θεσμούς της να αποκλείεται μια αθλήτρια και τρομοκρατείται από διάφορους «μπράβους» των ΜΜΕ  για σχόλια που κάνει –όποια και αν είναι αυτά επαναλαμβάνουμε- αλλά για σχόλια που είναι πάνω όλα ελεύθερη να κάνει.
Τολμά η ΕΟΕ να κατηγορεί μια Ελληνίδα αθλήτρια, για τάχα δηλώσεις που αντίκειται στα ιδεώδη του Ολυμπισμού(!).
Να θυμίσουμε στους ιθύνοντες της ΕΟΕ πως η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς της Ελλάδας αντιπροσώπευε μια μυσταγωγία ανιδιοτελούς συμμετοχής που η επιβράβευση ήταν απλά ένα στεφάνι ελιάς που όμως είχε πραγματική αξία και αντιπροσώπευε τα ιδεώδη της τότε εποχής.
Αυτό δεν το βλέπει η ΕΟΕ ; Απέναντι στο φαινόμενο της εμπορικού ξεπουλήματος αθλητών και διοργανώσεων δεν έχει να πει τίποτα ; Σε αυτό δεν εξεγείρεται ; Όπως και ο Ζιαζιάς δεν ενοχλήθηκε, ούτε παραπονέθηκε για το γεγονός ότι διοικούσε ένα στράτευμα που μέσα σε ένα χρόνο από τότε που ανέλαβε έχουν "βουλιάξει" οι διαθεσιμότητες σε άρματα μάχης, ΤΟΜΑ, αντιαεροπορικά συσστήματα κλπ. Αλλά για τους κομματικούς αρχηγούς αυτά είναι "πταίσματα". Προηγείται το να τοποθετούμε τους δικούς μας ανθρώπους σε κρίσιμα πόστα.
Η ιδεολογική και επικοινωνιακή τρομοκρατία του συστήματος Παπανδρέου, όμως, δεν πρόκειται να περάσει.
 Μπορεί να έχουν τη δύναμη να κόψουν την Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς να είναι σίγουροι όμως οι σύγχρονοι τρομοκράτες του κάθε ελεύθερου πολίτη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες φωνές και άλλοι ελεύθερα σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ