Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αμερικανικά funds «ξεφορτώνονται» ελληνικά ομόλογα...φοβούμενοι προφανώς κάτι άσχημο.


Πληροφορίες του antinews αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες αμερικανικά funds «ξεφορτώνονται» ελληνικά ομόλογα. Δηλαδή τα πουλάνε και κλείνουν τις θέσεις τους φοβούμενοι προφανώς κάτι άσχημο. Γιατί το κάνουν αυτό ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία του PSI;
Τα σενάρια που παίζουν για τη στάση τους αυτή είναι πολλά. Κάποιοι λένε ότι τα συγκεκριμένα funds, εφόσον είναι κερδοσκοπικά φοβούνται ότι είναι κοντά η πιθανότητα του “selective default” δηλαδή της επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας.  
Ξεφορτώνονται λοιπόν τα ομόλογα που έχουν ώστε να μη χάσουν αυτά που προϋπολόγιζαν ότι θα κερδίσουν. Άλλωστε, πριν από μερικές ημέρες η S&P είχε προειδοποιήσει ότι μετά το κούρεμα τα ελληνικά ομόλογα θα υποβαθμιστούν στο στάδιο του “selective default”. Δε θέλουν λοιπόν να έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους τέτοια ομόλογα.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι πουλάνε ομόλογα και αγοράζουν θέσεις σε CDS καθώς πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου η ενεργοποίησή τους, γεγονός που θα τους αποφέρει σημαντικά περισσότερα κέρδη. Αναμένουν δηλαδή πιστωτικό γεγονός και ποντάρουν στις ρήτρες εξασφάλισης κινδύνου.
Το τρίτο σενάριο είναι ότι αν τα συγκεκριμένα funds είναι συνταξιοδοτικά, απαγορεύεται να έχουν ομόλογα μιας χρεοκοπημένης χώρας και καθώς βλέπουν ότι η Ελλάδα προς τα εκεί οδεύει αποφασίζουν να είναι λιγότερο εκτεθειμένοι.
Τέλος, επειδή βλέπουν ότι δεν αποκλείεται μεγαλύτερο κούρεμα των ομολόγων, πουλάνε τώρα παρά να κρατήσουν χαρτιά κουρεμένα κατά 70%-80%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ