Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μετά την “Δανία του Νότου”, η “καλύβα του μπάρμπα – Λουκά”



Τώρα μας βγήκε και… πονεμένη ιστορία ο κ. Παπαδήμος. Μας αποκαλύπτει ότι θα γίνει ο προστάτης των ανέργων γι’ αυτό και θα κόψει δώρα και επιδόματα από τους υπόλοιπους για να βοηθήσει στη μείωση της ανεργίας.
«Οι άνεργοι δεν έχουν κατώτατο μισθό ή 13ο και 14ο μισθό. Πρέπει να νοιαστούμε και για αυτούς. Αν η χώρα δεν τα καταφέρει να αντιμετωπίσει χρέος, οι συνέπειες θα είναι δραματικές. Καταβάλλουμε όλες προσπάθειες να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη…».
Αυτά είπε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός κινούμενος στη σκληρή γραμμή όσων πιστεύουν ότι με το να εξαθλιώσεις το σύνολο των πολιτών θα βοηθήσεις την οικονομία.
Αλλά είδατε δύο μήνες να έκανε οτιδήποτε ο κ. Παπαδήμος για να μειωθούν οι άνεργοι; Μήπως έγινε οποιοδήποτε αναπτυξιακό πρόγραμμα, ήρθε κανένας επενδυτής, έγινε κάτι που θα δώσει ανάσα στην ελληνική οικονομία;
Αντιθέτως, η χώρα βουλιάζει στην ύφεση και είναι απόλυτα βέβαιο ότι όταν θα γίνουν οι περικοπές στον ιδιωτικό τομέα θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο. Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ύφεση 10% ενώ θα καταρρεύσουν τα ταμεία και η αγορά.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για το μεγάλο ψαλίδι
αλλά εξέφρασε την άποψη πως βραχυπρόθεσμα είναι προτιμότερη η μείωση μισθών, καθώς όπως είπε «είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λιγότερες αποδοχές παρά κλειστές και περισσότεροι άνεργοι….».
Ωραία, να το δεχθούμε αυτό; Γιατί δεν κάνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου μείωση των μισθών του; Γιατί δε θα χαρίζει κάποια από τα λεφτά που παίρνει ο ίδιος και οι 49 υπουργοί του; Γιατί δεν γίνεται οτιδήποτε για να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες;
Βέβαια ο κ. Παπαδήμος είπε και το άλλο αμίμητο: «Η Κυβέρνηση έχει σχέδιο για αγορά εργασίας και θα διαπραγματευτεί σκληρά με δανειστές να πετύχει καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά η δυνατότητα να το κάνουμε συναρτάται με δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε οι ίδιοι στο εσωτερικό της χώρας τα προβλήματα μας. Αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν ψευτοδίλημμα που τίθεται για περιορισμό εισοδημάτων εργαζομένων. Όλοι επιθυμούμε να αυξάνονται εισοδήματα και απασχόληση. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε συνέπειες λαθών που έγιναν για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο…».
Για να καταλάβουμε: Τα λάθη θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι των 600 ευρώ; Κλασσική συνταγή Παπανδρέου δηλαδή, χωρίς σχέδιο και όραμα.
Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδήμος αποφάσισε να κάνει την Ελλάδα «καλύβα του μπάρμπα Λουκά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ