Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο Terence McKenna γιά τό 2012


Ο Terence McKenna, συγγραφέας και εξερευνητής αφιέρωσε τα τελευταία είκοσι πέντε του χρόνια στη μελέτη των οντολογικών θεμάτων του σαμανισμού και της εθνο-φαρμακολογίας και του πνευματικού μετασχηματισμού .
Γεννήθηκε το 1946 ,πέθανε το 2000 .Ο McKenna θεωρείται ο Μαγγελάνος της ψυχεδέλειας καθώς και ο πρώτος πρεσβευτής της ανθρωπότητας στις νεράιδομηχανές.




Η μαθηματική θεωρία του Terence McKenna για το τέλος του χρόνου . Σύμφωνα με την μαθηματική θεωρία του Terence McKenna, το έτος 2012 θα έλθει το "τέλος του χρόνου", κάτι το οποίο αναφέρουν και οι Μάγιας. Κατά τον McKenna, ο βιορυθμός ("παλμός") της Γης που για αιώνες ήταν 7.4Hz έχει αρχίσει (μετά το 1980) να αυξάνεται, φτάνοντας σήμερα τα 12Hz. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος "κυλάει πιο γρήγορα", κάνοντας την ημέρα των 24 ωρών να ισούται με 16 πραγματικές ώρες... Μια προσέγγιση με βάση την σχέση χώρου-χρόνου ίσως δίνει μια καλύτερη αντίληψη σχετικά με την θεωρία του McKenna ..
Η θεωρία του "Stoned Ape" είναι η εξήγησή του Mckenna για την προέλευση του ανθρώπινου μυαλού και του πολιτισμού. Βάση αυτής της θεωρίας, όταν τελείωσε η εποχή των παγετώνων και έλιωσαν οι πάγοι, εμφανίστηκαν υπέροχα λιβάδια και δάση και το ανθρωποειδές που μέχρι τότε ζούσε σε κλαδιά δέντρων, μετακινήθηκε στις πεδιάδες και έμαθε να ζει νομαδικά με τα διάφορα ζώα. Μεταξύ των νέων στοιχείων στη διατροφή τους, ήταν και τα μανιτάρια (psilocybin), τα οποία υπήρχαν άφθονα χάρη στις κοπριές των ζώων. Το psilocybin το όποιο σε μικρές δόσεις παρέχει μια αυξανόμενη οπτική οξύτητα, σε ελαφρώς μεγαλύτερες δόσεις μια φυσική σεξουαλική διέγερση και σε ακόμα μεγαλύτερες δόσεις προκαλεί έντονες και ισχυρές παραισθήσεις. Αυτό έδωσε τα εξελικτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της εκτροφής του απογόνου στην αναπαραγωγική ηλικία μεταξύ εκείνων των φυλών που συμμετείχαν. Οι αλλαγές που προκλήθηκαν από την εισαγωγή αυτού του φαρμάκου στη διατροφή, οδήγησαν στην ανάπτυξη της προφορικής γλώσσας: η δυνατότητα να διαμορφωθούν οι εικόνες στο μυαλό ενός άλλου προσώπου μέσω της χρήσης των φωνητικών ήχων. Περίπου 12.000 έτη πριν, οι περαιτέρω αλλαγές κλίματος αφαίρεσαν το μανιτάρι από την ανθρώπινη διατροφή, με συνέπεια ένα νέο σύνολο βαθιών αλλαγών στα είδη μας όπως την επαναφορά στις βάναυσες κοινωνικές δομές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ