Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΛΗ , ΟΥΤΕ ΧΩΡΟΣ, ΔΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΟΥΝ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟΝ , ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟΝ , ΤΟ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑ , ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΟΥΤΕ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ , ΟΥΤΕ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΣΑΣ



Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΠΕΡΙ ΑΓΕΛΑΔΩΝ


ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις την μία στον γείτωνά σου.




ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση σού παίρνει και τις δύο και σού δίνει λίγο γάλα.




ΦΑΣΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες , η κυβέρνηση σού παίρνει και τις δύο και σού πουλά λίγο γάλα.

ΝΑΖΙΣΜΟΣ : Έχεις δύο αγελάδες , η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας.



ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ : Έχεις δύο αγελάδες , η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο , σκοτώνει την μία , αρμέγει την άλλη, και στο τέλος πετά το γάλα.



ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ : Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς την μία, αγοράζεις έναν ταύρο , πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στην συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζείς καλύτερα.



ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς την μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα για 4 αγελάδες. Αργότερα προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελέδα έπεσε νεκρή.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες , και απεργείς επειδή θέλεις 3.





ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες , και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να έχουν το 1/10 του μεγέθους τους και να παράγουν 20 φορές περισσότερο γάλα. Μετά σχεδιάζεις ένα έξυπνο καρτούν , το ονομάζεις COWKEMON και το πουλάς σε όλο τον κόσμο.





ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια , να τρώνε 1 φορά τον μήνα και να αυτοαρμέγονται.




ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι κάνεις διάλειμμα για φαγητό.

ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις 2 ξανά. Μετά σταματάς και ανοίγεις ακόμα ένα μπουκάλι βότκα.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : ΄Έχεις 2 αγελάδες, 300 ανθρώπους να τις αρμέγουν, ισχυρίζεσαι πώς εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση και υψηλή παραγωγικότητα και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο που ανακοινώνει τους παραπάνω αριθμούς.







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες, τις πουλάς όσο – όσο , με τα λίγα χρήματα που σού δίνουν , δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο , το οποίο αποπληρώνεις σε 7083 δόσεις.

ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και απλά τις λατρεύεις.







ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ : Έχεις 2 αγελάδες και είναι και οι 2 τρελές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τό Ναύπλιον

ΠΛΑΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ

Χρονοχάρτης τῶν πυρηνικῶν δοκιμῶν ἀπὸ τὸ τέλος τοῦ Β’ΠΠ μέχρι τὸ 2000

.

.

ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ